Ahmet Hakan: Abdullah Gül’ün karşısında Erdoğan yüzde 65 ile kazanır

Ahmet Hakan: Abdullah Gül’ün karşısında  Erdoğan yüzde 65 ile kazanır
Ahmet Hakan, Hürriyet'teki köşe yazısında Abdullah Gül'ün adaylığını Hayrünnisa Gül ve Fehmi Koru dışında savunan kimsenin kalmadığını yazdıb.

Abdullah Gül'ün adaylığı bir kez daha gündemde. Gül'ün görevdeyken resmi bayramlara katılmadığı yönündeki iddialara video ile yanıt vermesi adaylık iddialarını güçlendirmişti.

Gül'ün adaylığıyla ilgili kulis haberler de gündeme gelirken Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da köşesinde bu konuya yer verdi. "Abdullah Gül’ün Millet İttifakı’nın adayı olması gerektiğini savunan iki kişi kaldı: Bir: Hayrünnisa Hanım.İki: Fehmi Koru" diye yazıya başlayan Hakan şöyle devam etti:

"Epeydir haber alamıyordum Fehmi Abi’den. Yine kafayı çıkarmış. Sen kocaman bir şakasın Fehmi Abi

Yazdığı son yazı, önüme düştü. Bir bakayım dedim. Hay demez olaydım. Okurken gülmekten içtiğim kahveyi püskürttüm.

Beş temel tezi var Fehmi Abi’nin. Aşağı yukarı şu beş temel tez:

TEZ BİR: Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan’ın karşısında kazanabilecek neredeyse tek adaydır.

TEZ İKİ: Tayyip Erdoğan’ı, Erdoğan’ın tam tersi bir aday değil... Tayyip Erdoğan gibi biri mağlup edebilir.

TEZ ÜÇ: Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan gibidir. Hatta onda var olmayan erdemlere sahiptir. Harikadır, şahanedir.

*

TEZ DÖRT: Abdullah Gül’ü çantada keklik sananlar fena halde aldanmaktadır. Gül, aday olmaya hiç ama hiç hevesli değildir.

TEZ BEŞ: Millet İttifakı, eğer en sonunda Gül’ün aday olmasını isterse... Abdullah Gül’ü adaylığa ikna etmekte çok zorlanır. Çünkü Gül, isteksizdir.

Hahahahahah! Bir kez daha hahahhahahah... Fehmi Abi’nin beş tezi de birbirinden komik. Ama en komiği...

“Abdullah Gül’ü adaylığa ikna etmek hiç kolay olmaz” tezi. Burası fıkranın, gerçekten de en vurucu kısmı. İlahi Fehmi Abi! Sen kocaman bir şakasın. Enis Batur’un dediği gibi: Ama sana ne kadar gülebiliriz ki?

Gül'ün adaylığına karşı nötr olduğunu belirten Hakan "Ben sadece siyasi izan sahibi olduğunu iddia eden herhangi bir kişinin, Abdullah Gül’ü Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkarmayı aklının ucundan bile geçirebilmesine şaşıran biriyim" dedi. Hakan şöyle devam etti:

"Gül’ü Erdoğan’ın karşısına çıkarırsan... Erdoğan yüzde 65 ile kazanır. Bu benim iddiam da değil. Bütün anketlerin haykırdığı en yalın gerçek."

YAZININ TAMAMI

Gündem