Ahmet Hakan: Haşim Kılıç’ı gösterip Abdullah Gül’e razı etmeyi mi planlıyorlar?

Ahmet Hakan: Haşim Kılıç’ı gösterip Abdullah Gül’e razı etmeyi mi planlıyorlar?
Millet ittifakının adayanın Haşim Kılıç olacağı yönünde kulislere bir tanesi daha eklendi. Ahmet Hakan, "Yoksa Haşim Kılıç’ı gösterip Gül’e razı etmeyi mi planlıyorlar?" diye sordu.

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatında imzası olan altı muhalefet partisinden DP lideri Gültekin Uysal, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olacağı iddialarına tepki gösterdi. Bazı isimlerin bilinçli olarak gündeme getirildiğini savunan Uysal, bu haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söylemişti.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da köşesinde bu konuyla ilgili "Yoksa Haşim Kılıç’ı gösterip Abdullah Gül’e razı etmeyi mi planlıyorlar?" yorumunu yaptı. Hakan'n yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Millet İttifakı’nın adayının Haşim Kılıç olacağı iddiası dolaşıyor ortalıkta. Haşim Kılıç’ın böyle bir seçimi kazanma şansı sıfırın altındadır. Abdullah Gül’ün kazanma şansı, hiç değilse sıfırın biraz üstündeydi. Düşünün artık. Yoksa Haşim Kılıç’ı gösterip Gül’e razı etmeyi mi planlıyorlar? Neyse... Neyse... Bu tür dedikoduların önüne geçilmesi açısından bile adaylarını bir an önce belirlemeleri şart."

Politika