Ahmet Hakan'dan Erdoğan'a çağrı: Emekli paşaların affedilme zamanı gelmedi mi?

Ahmet Hakan'dan Erdoğan'a çağrı: Emekli paşaların affedilme zamanı gelmedi mi?
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan; Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak ve Çetin Doğan'ın tutukluluklarını hatırlatarak “Emekli paşaların affedilme zamanı gelmedi mi?” dedi.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a cezaevinde bulunan 28 Şubat generalleri için "af" çağrısında bulundu.

Hakan, yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"Bazı 28 Şubat generalleri, cezaevinde sağlık sorunları yaşıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu emekli generallerle ilgili af kararı vermişti. Affedilen isimler şunlardı: Ahmet Çörekçi / Hakkı Kılınç / Osman Kartal / Kenan Deniz / İlhan Kılıç / İdris Koralp. Bu arada Çevik Bir, ileri demans nedeniyle savcılığın “infaza ara verilmesi” kararıyla cezaevinden çıkmıştı.

Aynı davadan şu anda cezaevinde olan emekli generaller var. Cezaevindeki paşaların isimleri şöyle: Çetin Doğan (84 yaşında), Fevzi Türkeri (83 yaşında), Yıldırım Türker (83 yaşında), Cevat Temel Özkaynak (79 yaşında), Erol Özkasnak (78 yaşında).

Bu hükümlülerin Cumhurbaşkanlığı’na sağlık sorunlarıyla af talebinde bulunması yasal zorunluluktu. Çetin Doğan, 'Beni Erdoğan affetmesin' diyerek dilekçe vermeye yanaşmadı. Bunun üzerine Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı döneminde 'af talebine gerek duyulmadan sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı affedebilir' diye düzenleme yapıldı.

Cezaevindeki emekli paşaların her birinin ilerleyen yaşlarından kaynaklanan hastalıkları söz konusu. Adli Tıp Kurumu raporları var. Bu isimlerin affedilmeleriyle ilgili dosya, şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde. Keşke bu dosya, bir an önce işleme alınsa da mağduriyetlere son verilmiş olsa." (Kısa Dalga)

Gündem