Ahmet Nur Çebi: Biz 5 puan istemedik, adaletten bahsettik

Ahmet Nur Çebi: Biz 5 puan istemedik, adaletten bahsettik
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Biz 5 puan istemedik, adaletten bahsettik. Bizim savunduğumuz şey kabul görseydi rakiplerimiz susar mıydı? TFF’nin öyle bir zamanda böyle bir şeyi gündeme getirmesi benim sorulan soru üzerine açıklama yapmamı gerektirdi" dedi.

Beşiktaş’ın 2023 yılı 1'inci Olağan Divan Kurulu Toplantısı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulundu.

Sözlerine yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başlayan Çebi, Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Mart ayının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Çebi, "Kulübümüzün 120. kuruluş yıl dönümü; vatana, millete ve spor camiasına hayırlı olsun. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü geride bıraktık. Allah, kadınları başımızdan eksik etmesin. Bugün buralarda konuşabiliyorsak 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni sağlayan insanlarımızın mücadeleleri sayesindedir. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. 19 Mart’ta Dünya Beşiktaşlılar Günü’nü kutladık. Bugün burada yaptığımız toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

'Biz 5 puan istemedik, adaletten bahsettik'

Zor bir dönemde Beşiktaş'ta başkanlık görevine geldiğini aktaran Çebi, camiadan destek beklediğini belirtti. Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın geçmiş dönemde oynadığı maçlarla ilgili yaptığı açıklamalara değinen Çebi, "Depremden üç gün sonra TFF Başkanı, Kulüpler Birliği’nde toplantı yaparak puan sistemiyle ilgili iki öneride bulundu. Sıcak olduğu sistemin Beşiktaş’ın zararına olduğunu biliyordum.

Bana sorulan bir soru üzerine bu konuda cevap verdim. Depremzedelere yardımcı olmak için en koşturan insanlardan biri olduğumu söylemek durumundayım. Bunu hak etmedim. O gün zamanı değildi diye açıklama yapanlara soruyorum ne zamandı? Federasyon maçları otuz gün ertelemiş, bu konuyu maçlardan hemen önce gündeme getirmesi gerekirken depremden üç gün sonra gündeme getirmişse ben ne yapmalıydım? Orada yapılan bir yanlış yok.

Fenerbahçe ve Galatasaraylılarla Beşiktaş muhalifleri trol hesaplarla saldırıya geçti ve federasyonun eli rahatladı. Biz beş puan istemedik, adaletten bahsettik. Bizim savunduğumuz şey kabul görseydi rakiplerimiz susar mıydı? TFF’nin öyle bir zamanda böyle bir şeyi gündeme getirmesi benim sorulan soru üzerine açıklama yapmamı gerektirdi" açıklamasında bulundu.

"Kokuşmuş düzenle başa çıkmakta zorlanıyorum"

Ahmet Nur Çebi, Türk futbolundaki hakem konusuna da değinerek, "Hakemlerle ilgili gereken her şeyi yapıyoruz. Kokuşmuş düzenle başa çıkmakta zorlanıyorum. Hakemlerin gitmesi konusunda tavrımı hiç değiştirmedim. Biz o gün ne dediysek şimdi de arkasında duruyoruz. Sonuçlara göre fikir değiştirmedik. Biz şerefli bir kulübüz. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu. (Kısa Dalga)

Spor