TİP ve Ahmet Şık, HDP’den özür diledi

TİP ve Ahmet Şık, HDP’den özür diledi
Emek ve Özgürlük İttifakı ortaklarından HDP hakkındaki tepki çeken sözleri sonrası, TİP İstanbul milletvekili adayı Ahmet Şık ve Türkiye İşçi Partisi Twitter üzerinden özür mesajları yayınladı.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın, sokakta bir vatandaşla Emek ve Özgürlük İttifakı'nın diğer ortaklarından HDP hakkındaki konuşması kayda alınmış ve sosyal medyada paylaşılması sonrası tepki çekmişti.

Bu kayıtta, bir vatandaşın “O kadar sert ve sekter var ki HDP’de” sözlerini sarf etmesi sonrası Şık, “Hala var, bak Selahattin bugün canımıza okumuş. Güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin. Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmıyor” ifadelerini kullandı.

Kürt siyasetçi Hasip Kaplan’ın “HDP’nin başına bir Türk geçmesin” ifadelerini hatırlatan vatandaş Şık’tan “Ben de bundan rahatsızım zaten. Yeterince Türk faşist var, bir de Kürt faşistlerle uğraşamam” karşılığını aldı.
Şık'ın bu sözleri özellikle HDP seçmeni tarafından sert biçimde eleştirilmişti.
Yaşananların ardından ise Ahmet Şık cephesinden bir açıklama geldi.

resim-2023-04-29-002735996.png
Ahmet Şık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Konuyu, olayı, olaydaki kişileri ve bağlamını açıklamaya çalışmadan, fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP’li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP’li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum. Öncelikle 14 Mayıs’a dek ve sonrasındaki ortak mücadele geleceğimiz boyunca da yegane çabam, barış ve kardeşlik arzumuza zarar vermemek, ittifakımızda cisimleşen umutlara gölge düşürmemek olacak.

Türkiye İşçi Partisi'nden de özür geldi

Ahmet Şık'ın özür mesajı yayınlaması sonrası Türkiye İşçi Partisi de konuya ilişkin açıklamada bulundu. Ahmet Şık'ın görüşlerinin partinin temel düşüncesini yansıtmadığının altının çizildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

resim-2023-04-29-004128195.png

"İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık’ın bugün kamuoyuna yansıyan sözleri partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi vekilimizin bugüne dek koruduğu mücadele kimliği açısından da talihsiz ve kastını aşan ifadeler içermektedir. Bu sebeple, başta HDP’li dostlarımız olmak üzere ittifak güçlerimizden, Kürt halkından, sol kamuoyundan ve tüm yurttaşlarımızdan özür diliyoruz. Barış ve kardeşlik için sürdürdüğümüz mücadeleden ve dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz." (Kısa Dalga)

Politika