Ahmet Şık'tan Cemal Kaşıkçı iddiası: Dava dosyası Suudilere 50 milyon dolar karşılığı satıldı

Ahmet Şık'tan Cemal Kaşıkçı iddiası: Dava dosyası Suudilere 50 milyon dolar karşılığı satıldı
TİP milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın dosyasının Riyad'a devri öncesinde 'davanın 50 milyon dolara satıldığını' öne sürdü.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili davanın bugün Riyad'a devredilmesi beklenirken, bu kararın arkasındaki sebepler merak ediliyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma dosyasının 50 milyon dolara Suudi Arabistan'a satıldığını savundu.

'SİYASAL İSLAM BUDUR'

Gazeteci Timur Soykan'ın davaya ilişkin paylaşımları alıntılayan Şık, "Siyasal İslam budur. Davası yok ilkesi yok sadece çıkarları var. Cinayetle ilgili gizlilik kararı olan soruşturma dosyasını Suudilere 50 milyon dolar karşılığı kimlerin sattığı da ortaya çıkar bir gün" dedi.

WASHINGTON POST DA ELEŞTİRMİŞTİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Kaşıkçı davasında dosyanın Suudi Arabistan'a devri için İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne olumlu görüş bildireceklerini açıklamıştı. Bu sözler ABD basınının tepkisini çekmiş, Kaşıkçı'nın öldürülmeden önce köşe yazarlığı yaptığı Washington Post gazetesi, başyazılarından birini bu konuya ayırmıştı.

'DAVA FAİLLERİN KANLI ELLERİNE TESLİM EDİLİYOR'

"Türkiye Cemal Kaşıkçı'ya ihanet ediyor. Biden bunu yapmamalı" başlıklı başyazıda, Bozdağ'ın açıklamasının ardından 'Kaşıkçı cinayetinde adalet sağlanması yönündeki zayıf umutların iyice kaybolduğu' belirtilmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'ekonomiyi düzeltmek için Kaşıkçı'ya ihanet ettiği' yorumu yapılmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem