Ahmet Türk: Makam için değil, halkın özgürlüğü için mücadele ediyoruz

Ahmet Türk: Makam için değil, halkın özgürlüğü için mücadele ediyoruz
DEM Parti'ye Mardin Belediye Başkanı olmak için adaylık başvurusunda bulunan Ahmet Türk: Bizim amacımız sadece siyaset yaparken demokratik bir ülkenin oluşması, halkların demokratik değerler etrafında buluşması konusunda bir mücadeledir. Yoksa makam için, mevki için de bu mücadeleyi yapmıyoruz açıkçası. Yani geleceğimiz için, halkın özgürlüğü için, halkın demokrasiye kavuşması için bir mücadeledir. Gücümüz yettiğince bunu sürdürmek gerekiyor.

Ahmet Türk Mardin’den yeniden belediye başkan aday adayı olduğunu duyurdu. Mardin, büyükşehir belediye başkanıyken 2016’da yerine kayyum atanan Türk, 2019’da tekrar aday olup kazandığında yine görevden alınmıştı.

Ahmet Türk’e adaylık sürecini T24’te Murat Sabuncu’ya değerlendirdi. Türk şöyle dedi:

'Yerel yönetimler engellenirse, demokrasiden söz etmek mümkün değil'

"Ben iki kez Mardin Büyükşehir Belediye başkanı oldum, halkın iradesiyle, halkın desteğiyle. İkisinde de halkın iradesine ipotek konuldu. Belediyelere kayyım atandı. Bu haksızlığa, anti demokratik uygulamaya karşı yeniden aday oldum. Bakalım bundan sonra da nasıl bir süreç başlayacak, tekrar o süreci hem yaşamak hem de görmek için tekrar aday oldum. Tabii halktan da talepler vardı aday olmam konusunda. Sonuçta yerel yönetimlerin demokrasi açısından çok önemli olduğu gerçeği var. Eğer yereller demokratik bir şekilde yönetilmezse, yerel yönetimler eğer engellenirse, o ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değil.

Şimdi bu hükümetin, bu politikanın yüzünün daha açık bir şekilde ortaya çıkması için bir daha aday oldum. Açıkçası durum bu. İnanıyorum ki halkımız da bu kayyım atamalarına karşı halk iradesine ipotek konulmasına karşı gereken cevabı verecektir. Sonuçta bir demokrasi mücadelesi içindeyiz, bu ülkede demokrasinin kalıcı hale gelmesi için, demokratik bir Türkiye'nin oluşması için uzun yıllardır mücadele ediyoruz. Çünkü bu ülkede demokrasiye, özgürlüklere, barışa ihtiyaç var. Bizim amacımız sadece siyaset yaparken demokratik bir ülkenin oluşması, halkların demokratik değerler etrafında buluşması konusunda bir mücadeledir. Yoksa makam için, mevki için de bu mücadeleyi yapmıyoruz açıkçası. Yani geleceğimiz için, halkın özgürlüğü için, halkın demokrasiye kavuşması için bir mücadeledir. Gücümüz yettiğince bunu sürdürmek gerekiyor. Şu anda da bu mücadeleye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Bunun için de umarım adayım."

'Her şeye hazırlıklı olmak lazım'

Ahmet Türk "Parti mi teklif etti, yoksa kendisi mi aday adayı oldu?" sorusuna da şu yanıtı verdi.

"Açıkçası bu konuda talebim oldu. Parti de bunu değerlendirecek tabii ki. Yani şu anda aday adayıyız, onu söyleyelim. Bunun değerlendirmesini elbette ki halk da, parti de yapacaktır."

Türk "kayyum atanır" mı sorusuna ise: "Üçüncü kez böyle bir şey olursa, artık ülkede demokrasiden söz etmek tamamen imkansız hale gelir. Ama her şeye de hazırlıklı olmak lazım yani. Artık nasıl bir siyaset izlenir, nasıl bir gelişmeler olur, onu hep birlikte göreceğiz. Ama tabii ki bu ihtimalleri de aslında göz ardı etmiyoruz" cevabı verdi. (Kısa Dalga)

Gündem