Ahududu skandalı: 12 yaşındaki çocuğu 'en kötü oyuncu' adayı olarak gösterdiler

Ahududu skandalı: 12 yaşındaki çocuğu 'en kötü oyuncu' adayı olarak gösterdiler
Yılın en kötü film ve performanslarını seçen Razzie (Altın Ahududu) Ödülleri'ne 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong'un En Kötü Kadın Oyuncu olarak aday gösterilmesi tepkilere yol açtı. Altın Ahududu Ödülleri'nin kurucusu özür diledi.

Altın Ahududu Ödülleri olarak bilinen Razzie Ödülleri, pazartesi günü, 2023 adaylarını açıkladı. En kötü film ve performanslara verilen Razzie Ödülleri'nin bu yılki adayları arasında 12 yaşındaki oyuncu Ryan Kiera Armstrong'un "En Kötü Kadın Oyuncu" kategorisinde yer alması tepkilere yol açtı.

Armstrong, geçen yıl vizyona giren Stephen King uyarlaması 'Firestarter' filminde Zac Efron ile birlikte rol almıştı.

NTV'nin haberine göre Armstrong'un En Kötü Kadın Oyuncu adaylığı, birkaç çocuk yıldız ve eski çocuk yıldız da dahil olmak üzere pek çok kişinin tepkisini çekti.

Razzie Ödülleri, tüm karşı tepkilere rağmen Armstrong'u listede tutmaya devam edecek gibi görünüyordu ancak tepkilerin dozunun artmasıyla özür açıklaması geldi.

Altın Ahududu'nun ortak kurucusu John Wilson, "Amaç komik olmaktı. Bu hususta, fena halde yanlış bir adım atmış gibi görünüyoruz. Bunu kabul ediyorum" diye konuştu.


Altın Ahududu Ödülleri'nde En Kötü Kadın Oyuncu kategorisinde Ryan Kiera Armstrong ile birlikte aday gösterilen diğer isimler Bryce Dallas Howard (Jurassic Park: Dominion), Diane Keaton (Mack & Rita), Kaya Scodelario (The King’s Daughter) ve Alicia Silverstone (The Requin). Kazananlar 11 Mart'ta, yani Oscar Ödülleri'nden bir gün önce açıklanacak. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat