AİHM, Demirtaş'ın ikinci tutukluluğu için Türkiye'den savunma istedi

AİHM, Demirtaş'ın ikinci tutukluluğu için Türkiye'den savunma istedi
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP’nin eşki eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kobani davasında tutukluğuyla ilgili Türkiye’den savunma istedi.

Selahattin Demirtaş’ın avukatları Benan Molu ve Ramazan Demir, AİHM’nin Türkiye’den savunma istediğini Twitter’dan duyurdu.

Benan Molu, şöyle dedi: “İHAM, Selahattin Demirtaş'ın ikinci tutukluluğuyla ilgili başvurumuzu da Hükümet'e bildirdi. Tutukluluğunun makul şüpheye, gerekçeye ve makul süreye dayanıp dayanmadığı, ifade özgürlüğünü ve siyasi amaçlı tutuklama yasağını ihlal edip etmediği soruldu. Hükümet'e bildirilen sorular arasında Anayasa Mahkemesi'nin 7 Kasım 2019 tarihli başvuruyu hala karara bağlamaması nedeniyle başvuruyu süratle inceleyip incelemediği ve Demirtaş için bireysel başvuru yolunun etkili bir yol olup olmadığı da var.” 

Avukat Ramazan Demir de AİHM’nin sorularıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: A”YM’nin ikinci tutuklulukla ilgili başvuruyu aradan geçen zamana rağmen karara bağlamaması nedeniyle Demirtaş dosyası özelinde etkili bir yol olup olmadığı ve ifade özgürlüğü ile bağlantılı 18. maddenin ihlal edilip edilmediği soruları bu dosyada ilk defa soruluyor ve çok önemli.”



Gündem