Aile Bakanı Göktaş, sosyal yardım verileri ile övündü

Aile Bakanı Göktaş, sosyal yardım verileri ile övündü
Sosyal yardımlar ile övünen Bakan Göktaş, 4,4 milyon haneye yoksul olduğu için yardım yapıldığını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardım verileri ile övündü. 4,4 milyon haneye 17,6 milyon kişiye yoksul olduğu için yardım yapıldığını aktaran Göktaş, “7/24 çalışan destek hattımızla vatandaşlarımız yardımlara artık daha kolay erişebiliyor” diye konuştu.

'Sosyal yardımlardan faydalananların yüzde 82’si çalışamayacak durumda olan vatandaşlarımız'

Bakan Göktaş son açıklamasında sosyal yardım yapılan hane sayısının arttığını belirti ve şunları dile getirdi:

“Sosyal yardımlardan faydalananların yüzde 82’si çalışamayacak durumda olan vatandaşlarımızdır yani yardım alanların yüzde 82'si yaşlılardan, çocuklardan ve engellilerden oluşuyor. Bugün sosyal ve ekonomik destek programıyla aile bütünlüğünü koruyarak 164 bin çocuğun sağlıklı gelişimlerine katkı sunuyoruz. Koruyucu Aile Programı’mızla 9 bin 655 çocuk bugün aile şefkatiyle büyüyor. Her bir çocuk için ailelere 5 bin 705 TL destek sağlıyoruz. Bunun yanı sıra evlat edinme hizmetiyle de 19 bin 496 çocuğu sıcak bir yuvaya kavuşturduk. Bugün engelli vatandaşların aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Toplam 560 bin 647 engelli vatandaşın evde bakımları için ailelerine aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıyoruz.”

'Türkiye bir sosyal yardım devletine dönüşmüş durumda'

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre uzmanlar Türkiye'nin bir sosyal yardım devletine dönüşmüş durumda olduğu düşüncesinde. Geçim sıkıntısıyla boğuşan yurttaşların sayısı artarken halk, bu cendereden bir türlü çıkamıyor. Uzmanlara göre çözüm, sosyal politikaların uygulanmasından geçiyor. (Kısa Dalga)

Gündem