Aile Bakanı’ndan günler sonra açıklama: Ortada bir çocuk istismarı var

Aile Bakanı’ndan günler sonra açıklama: Ortada bir çocuk istismarı var
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Basında yansıyan bazı yaşlar var. 6 yaş, 7-8 yaş ya da 13 yaşında nişanlanıp 14 yaşında evlendiği iddiaları var. Hangisi olursa olsun ortada bir çocuk istismarı var” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek cinsel istismara uğraması olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A Haber yayınına katılan Bakan Yanık, şunları söyledi:

"Açılan ceza davasında bakanlık olarak müdahiliz. Sayın cumhurbaşkanımızın da hassasiyetiyle 20 yıldır devam eden bir mücadele var. Şiddetle mücadele var, çocuklara ilişkin şiddetle mücadele var. Bunu kimse inkâr edemez. Bu ve benzeri vakaların bakanlık olarak her zaman içinde oluruz. Mağdur bize gelmiştir, hemen kolluk güçlerimizi harekete geçiririz. Ya da mağdur kolluğa gitmiştir vaka bize gelir, biz olaya dahil oluruz. Gerek sosyal hizmet ve barınmanın temini noktasında biz tüm mağdurun yanındayız.

“Çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar vakaları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her toplumda karşılaşılabilecek konular. Bunu toplumsal bir mesele olarak kabul edip nasıl üstesinden gelebiliriz buna bakmamız lazım.

“Hukuken evlilik birliği kurulamadığı açık”

“Basında yansıyan bazı yaşlar var. 6 yaş, 7-8 yaş ya da 13 yaşında nişanlanıp 14 yaşında evlendiği iddiaları var. Hangisi olursa olsun ortada bir çocuk istismarı var. Bizim hukukumuza göre 17 yaşında ebeveyn rızasıyla 18 yaşında da kişi rızasıyla evlenebilir. 15 yaşın altı zaten Türk Ceza Kanuna göre çocuğun cinsel istismarıdır. 15 yaşın altında herhangi bir rıza gözetmez. Hukuken bir evlilik birliği kurulamadığı açık. Daha sonra resmi nikâh yapılmış ve taraflar boşanmış."

Gündem