Aile Bakanı’nın müjdesi! : 1.2 milyon şiddet, 8 yeni şiddeti önleme merkezi

Aile Bakanı’nın müjdesi! : 1.2 milyon şiddet, 8 yeni şiddeti önleme merkezi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, şiddet rakamlarını, “hizmet” olarak açıkladı ve 8 yeni şiddeti önleme merkezi açılacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın “Bakanlığın faaliyet raporu” gibi paylaştığı ŞÖNİM verileri, toplumdaki şiddetin boyutunu ortaya koydu. Bakan Yanık, Ekim ayı sonu itibariyle 1.2 milyon şiddet mağduruna “hizmet verildiğini” duyurdu ve 8 yeni şiddeti önleme merkezi açılacağını müjdeledi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şiddeti Önleme Merkezleri’nin (ŞÖNİM) sayısı ve “hizmet kapasitesi” ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakan Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelede psiko-sosyal destek ve hukuki destek hizmetinin yanı sıra kadınlara yönelik destek ve güçlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

1.2 milyon şiddete karşı hizmet!

2013 yılında 14 pilot ilde hizmet sunmaya başlayan ŞÖNİM'lerin, 81 il geneline yayıldığını kaydeden ve şiddet verilerini “faaliyet raporu” gibi yayınlayan Bakan Yanık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"’2022 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planımız' çerçevesinde bu yıl nüfusun yoğun olduğu illerde birden fazla ŞÖNİM açılmasına yönelik çalışma başlattık. Yeni ŞÖNİM'ler açmak için 8 il belirledik. 2'nci ŞÖNİM'lerimizin ilkini Mersin'de açtık. Bu yıl sonuna kadar Adana, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya ve Şanlıurfa'da da açmayı hedefliyoruz. ŞÖNİM'lerimizde ekim sonu itibarıyla 1 milyonu kadın, 91 bini erkek ve 123 bini çocuk olmak üzere 1,2 milyon kişiye hizmet verdik."

Kadınlara yönelik hizmet birimlerinin kapasitesini güçlendirerek 240 yeni personelin atamasını gerçekleştirdiklerini belirten Yanık, "ŞÖNİM'lerimizde sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimci, sosyolog ile psikolojik ve rehberlik danışmanlık bölümü mezunu meslek elemanları görev yapıyor. Bunun yanı sıra kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet veren ilgili kamu kurum ve kuruluş personellerinden polis, hemşire, avukat ve eğitimciler de ŞÖNİM'lerde hizmet veriyor" dedi. (DHA)

Gündem