Aile Bakanlığı'ndan "kürtaj sadece sağlığı tehdit ettiği koşullarda yaptırılmalı" önerisi

Aile Bakanlığı'ndan "kürtaj sadece sağlığı tehdit ettiği koşullarda yaptırılmalı" önerisi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının evlilik öncesi eğitiminde "kürtajı sadece sağlığı tehdit ettiği koşullarda yaptırılması" tembih ediliyor, yasal düzenleme hakkında yanlış bilgi veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının Aile ve Gençlik Fonuna başvuru şartı olarak açıkladığı evlilik öncesi eğitim programında kürtaj hakkı kısıtlanıyor, yasal düzenleme hakkında yanlış bilgilendirme yapılıyor.

Ekmek ve Gül'den Elif Turgut'un haberine göre Bakanlığın evlilik öncesi eğitim programı eğitici el kılavuzunda kürtaja ilişkin bilgi verilirken “Kürtaj (gebeliğin sonlandırılması) sadece anne ya da bebek sağlığının tehlikede olduğunun tıbben tespit edilmesi durumunda tercih edilmelidir” ifadelerine yer veriliyor.

Oysa Türkiye’de kadınlar istenmeyen gebeliği sonlandırmak için gebeliğinin ilk 10 haftası boyunca, herhangi bir sağlık sorunu olmasa da kürtaj yaptırma hakkına sahip.

"En büyük zararı kadın görüyor" değerlendirmesi

Kılavuzda, kürtajın "sağlık gerekçesi olmadan yapılmasının, kadını psikolojik ve fizyolojik olarak olumsuz etkileyeceğini, bu işlemin, kadının rızası olsun veya olmasın bir doğum kontrolü yöntemi olarak kullanılmasından da en büyük zararı kadının göreceğini belirtmek" olduğu ifade ediliyor. (Kısa Dalga)

Kadın