Aile Bakanlığı'ndan 'SS' kitabındaki fotoğrafla ilgili açıklama: Üçüncü şahıslarla birlikte geldi

Aile Bakanlığı'ndan 'SS' kitabındaki fotoğrafla ilgili açıklama: Üçüncü şahıslarla birlikte geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk istismarı şüphelisi Sadullah Alagöz'ün Bakan Derya Yanık'ı ziyareti ve fotoğrafıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet yazarları Barış Pehlivan’ın ve Barış Terkoğlu’nun bugün okurla buluşan kitabı “SS” gündem oldu. Kitapta, AKP’den daha önce milletvekili ve belediye başkan adayı olmak için başvuran işadamı Sadullah Alagöz bir çocuğa istismar soruşturmasında şüpheli olduğu bilgisi yer aldı.

Sadullah Alagöz, istismar dosyasına müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı ziyaret etti ve Bakan Derya Yanık'la fotoğrafını Instagram hesabında şu notla paylaştı: “Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Derya Yanık hanımı makamında ziyaret ettim. Hoş sohbeti ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum.”

Üçüncü şahıs yanında geldi

Bakanlık'tan konuyla ilgili açıklama geldi. "Haberde adı geçen şahıs, Bakanlığımıza direkt randevu alarak değil üçüncü şahıs yanında gelmiştir" denilen açıklama şöyle:

"Bu gibi durumlarda kişilerin Genel Bilgi Toplama Sistemi’nden bilgilerine bakmak gibi bir uygulamamız yoktur. Söz konusu ziyarete ilişkin tüm ayrıntılar daha önce Barış Pehlivan ile paylaşılmış olup adı geçen şahıs ve hakkındaki iddialarla Bakanlığımızı ilişkilendirmek iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Kaldı ki Bakanlığımızın çocuk istismarına ve bu konudaki iddialara karşı tutumu ve mücadelesi kamuoyunca malumdur.

Bununla birlikte, benzerlerinde olduğu gibi, yargılama süreci başlarsa mağdura destek mekanizmaları da harekete geçirilecektir." (Kısa Dalga)

ekran-resmi-2023-04-07-13-36-19.png

Gündem