Ailesi katledilen Ferit Şenyaşar, HDP'den milletvekili aday adayı oldu

Ailesi katledilen Ferit Şenyaşar, HDP'den milletvekili aday adayı oldu
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından babası ve ağabeyi öldürülen, bir ağabeyi tutuklanan ve kendisi de katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar, HDP milletvekili olmak için yapılan davet üzerine aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Başvuru sonrası açıklamalarda bulunan konuşan Şenyaşar, başlatmış oldukları adalet nöbetinin devam edeceğini belirterek, milletvekilli olduğu takdirde adalet çığlığını Meclis’te de duyuracağını ifade etti.

Zanlı ameliyatta öldü

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesi ile silahlı çatışmaya girmiş, olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

AKP’li Yıldız’ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde öldürülmüştü.
Geçen günlerde ise zanlı İbrahim Yıldız'ın bir ameliyat sırasında öldüğü bildirilmişti.
Olayların ardından yaşanan sürecin güncesini ve ailenin adalet arayışını Fikritakip'ten takip edebilirsiniz. (Kısa Dalga)

Gündem