Ajax'ın Futbol Direktörü Overmars, "taciz" nedeniyle kulüpten kovuldu

Ajax'ın Futbol Direktörü Overmars, "taciz" nedeniyle kulüpten kovuldu
Hollanda 1. Futbol Ligi (Eredivisie) lideri Ajax, "sınırı aşan cinsel davranış" iddiaları üzerine, futbol şube sorumlusu Marc Overmars'ın görevine son verdi.

Ajax kulübünden Pazar gecesi yapılan açıklamada, Overmars'ın "Birkaç kadın meslektaşına uzun süredir sınırı aşan mesajlar göndermesi nedeniyle" derhal görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Kulübün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Overmars'ın, Ajax Denetleme Kurulu ve Genel Müdür Edwin van der Sar ile yaptığı görüşmeler sonunda bu karara varıldığı vurgulandı.

Ajax'ın internet sitesinde, Marc Overmars'ın özür mesajına da yer verildi. 48 yaşındaki eski futbolcu, şunları kaydetti: "Utanıyorum. Geçen hafta davranışlarım hakkında şikayetlerle karşı karşıya kaldım. Maalesef sınırları aştığımı fark etmedim. Ama artık bunun farkına vardım. Aniden büyük bir baskı hissettim. Özür dilerim."

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığına göre
Ajax Denetleme Kurulu üyesi Leen Meijaard, "Marc muhtemelen Ajax'ın sahip olduğu en iyi futbol direktörü. Sözleşmesini boşuna uzatmadık. Ama ne yazık ki gerçekten sınırları aştı. Bu yüzden yönetici olarak devam etmesi mümkün değil" dedi.

Ajax Genel Müdürü Edwin Van der Sar da, "Meslektaşlarıma yardım konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Ajax'taki herkes için güvenli bir çalışma ortamı çok önemlidir. Önümüzdeki dönemde buna daha fazla dikkat edeceğiz" görüşünü dile getirdi.

HABERİN TAMAMI

Dünya