'Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa ben de aday olurum' demişti... AKP'li Bülent Turan cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

'Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa ben de aday olurum' demişti... AKP'li Bülent Turan cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday olması sonrasında akıllara, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 2021 senesinde yaptığı "Sen cumhurbaşkanlığına aday ol ben de olacağım" sözleri geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Altı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olması sonrası akıllara 2020 senesinde mecliste yaşanan bir atışma geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 8 Aralık 2020'de “İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım" açıklamasında bulunmuştu.

Bülent Turan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmelerinde hükümeti eleştirdiği sırada AKP sıralarından gelen "Aday ol aday" sataşmalarına, “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi? Ben ne istiyorum. Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum" yanıtını vermişti.


'Kılıçdaroğlu kürsü heyecanına kapıldı'


O tarihlerde Kılıçdaroğlu’nun "kürsü heyecanına kapıldığını" öne süren Turan, Habertürk’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Ayrıca dünkü görüşmelerde Sayın Kılıçdaroğlu Hükümeti eleştirirken AK Partili arkadaşlarımızın 'öyleyse aday olun' demesine kürsü heyecanıyla bir an sanki adaymış gibi ifade etti. Ancak sonra ne olur ne olmaz diyerek toparlamaya çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun şimdiye kadar aday olmaması aslında bundan sonra da nasıl bir siyaset izleyeceğinin göstergesi.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olamaz, bu kadar net. Kürsü heyecanıyla bir anlık ifadeydi o. Göreceksiniz ki bu sözleri revize edilecek. Bir defa Kılıçdaroğlu’nu kaset operasyonu ile genel başkan yapanların izni ve talimatı olmadan aday olacağını açıklaması beklenmez. Siyasi dostlarına rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel başkan olmuş biri değil. İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım.” (Kısa Dalga)

Politika