Boğaziçi Üniversitesi'nin 30 yıllık hocası Murat Gülsoy'un üniversiteye girişine yasak

Boğaziçi Üniversitesi'nin 30 yıllık hocası Murat Gülsoy'un üniversiteye girişine yasak
Akademisyen Murat Gülsoy’un Boğaziçi Üniversitesi’ndeki bir etkinliği iptal edilirken, kendisi de üniversiteye alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nden emekli öğretim üyesi Murat Gülsoy, üniversiteye girişinin yasaklandığını duyurdu.

Gülsoy, X hesabından yaptığı paylaşımda, “An itibariyle 30 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne girişim yasaklanmış, kapıdan içeri alınmadım. Bir tutanakla belgelendi” dedi.

Diken’e konuşan Gülsoy, geçen hafta emekli olduğunu ve emekli olur olmaz okula girişinin yasaklandığını söyledi. Yasakla ilgili bir gerekçe sunulmadığını ifade eden Gülsoy, ayrıca bugün Boğaziçi’nde düzenlenecek “Murat Gülsoy ile Bilim, Sanat & Edebiyat” adlı etkinliğin gerekçesiz bir şekilde iptal edildiğini bildirdi.

Akademisyen olmasının yanı sıra öykü, roman, inceleme türlerinde eserler veren Murat Gülsoy, 2004-2021 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi'nin genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmişti.

Gülsoy’un eserleri Sait Faik Hikâye Armağanı, Yunus Nadi Roman Ödülü, Notre Dame de Sion ödülü, Sedat Simavi Edebiyat Ödüllerine layık görülmüştü. (Kısa Dalga)

Gündem