Akar’dan ABD açıklaması: Nerede istenirse IŞİD’le mücadele ederiz, entelektüel ahlak istiyoruz

Akar’dan ABD açıklaması: Nerede istenirse IŞİD’le mücadele ederiz, entelektüel ahlak istiyoruz
Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin nerede istenirse IŞİD’le orada mücadele edeceğini belirterek “Biz müttefiklerimizden entelektüel ahlak istiyoruz. Fikri ahlak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin IŞİD’le mücadelede NATO’da daima ön saflarda yer aldığını belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “ABD’ye Terör örgütü PKK/YPG’ye destek verenlere söylüyorum. Onların destek verme gerekçesi terör örgütünün sözde DEAŞ’la (IŞİD) mücadele etmesi. Bu bahaneye gerek yok. İşte ilan ediyorum. Biz buradayız. NATO’nun en  güçlü ordularından birisi olan TSK burada. DEAŞ’la mücadele için hazır. Nerede istiyorlarsa orada DEAŞ’la mücadele ederiz. Ama terör örgütüne bu destek bahanesi ortadan kalkmalı. Biz müttefiklerimizden entelektüel ahlak istiyoruz” diye konuştu.

Hürriyet’ten Fatih Çekirge’ye konuşan hulusi Akar, bugüne kadar Suriye ve Irak’ta 3 bin 700 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiğini, ABD ile de irtibat kurularak yaklaşık 100 bin kadar IŞİD’linin Türkiye’ye girişinin engellendiğini söyledi.

Akar, şunları söyledi:

“Türkiye DEAŞ’a karşı mücadelede NATO’da daima ön saflarda yer almıştır. DEAŞ ile göğüs göğüse savaşan tek NATO ülkesi Türkiye’dir. Öyle havadan bombalama değil, göğüs göğüse mücadeleden söz ediyorum.  Biz müttefiklerimizden entelektüel ahlak istiyoruz. Fikri ahlak istiyoruz. Yani hem NATO müttefiki olacaksınız, hem müttefik olduğunuz ülkenin canına kastetmek isteyen terör örgütüne bir bahaneyle destek vereceksiniz. Bu olmaz...” Yani hem NATO müttefiki olacaksınız, hem müttefik olduğunuz ülkenin canına kastetmek isteyen terör örgütüne bir bahaneyle destek vereceksiniz. Bu olmaz...” 

Gündem