Akar'dan Babacan ve Kılıçdaroğlu'na tepki: Kınıyoruz

Akar'dan Babacan ve Kılıçdaroğlu'na tepki: Kınıyoruz
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, savunma sanayiindeki başarıdan rahatsız olanların bulunduğunu savunurken, orduya yönelik son dönemdeki eleştirilere sert çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadoğlu'nun komuta kademesi, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ise SİHA'lara yönelik sözleri gündemdeki yerini koruyor.

CHP lideri, bir etkinlikte kendisini eleştiren Erdoğan'ı alkışlayan kuvvet komutanlarını eleştirmişti. Babacan ise SİHA'lara atıf yaparak "Öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz falan filan ya... Kusura bakmayın ya dokunacağız tabii, doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz" demişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çekya ziyaretinde Türk toplumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve komuta kademesi ile savunma sanayiine yönelik söylemler anımsatılınca şunları söyledi: "Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri sinsi siyasi kaygı ve gayelerle, fitne ve fesatla tartışmaların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Anlamsız bahanelerle TSK'nin komuta kademesini hedef alanları, haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek isteyenleri, TSK'nin başarılarında büyük pay sahibi olan İHA/SİHA'lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz."

Akar, 'daha önce de defalarca gerekçeleri ve kapsamı açıklanmış konularda iddia ve ithamları siyasi rant sağlama amacıyla tekrar tekrar gündeme getirenleri ibretle izlediklerini' ifade etti.

Bakan şöyle devam etti: "Karada, denizde, havada, yurt içinde ve sınır ötesinde bütün güç ve enerjisini azim ve kararlılıkla milli menfaatlerimiz için harcayan tüm birlik ve kurumlarımız ile asil milletimizi suni gündemler yaratarak asılsız ve içi boş iddia ve açıklamalarla oyalamanın ülke çıkarlarımıza zarar vermekten başka bir anlamı ve değeri yoktur. Her şeyden önce şunu bir kez daha ifade etmeliyim ki kahraman ordumuzun en önemli vasfı, asil milletimizin bağrından çıkmış olmasıdır. Dolayısıyla 'Peygamber Ocağı' olarak bilinen bu kahraman ordu, ilhamını da milletimizin sevgisi, güveni ve duasından almaktadır. Milletiyle böylesine bütünleşmiş olan şanlı ordumuzun ve onun kahraman mensuplarının yegane amacı; 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı içerisinde, gece-gündüz, dağ-bayır, yaz-kış demeden üstün bir gayretle çalışmak ve ülkemize yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadele etmektir."

Akar, ordunun her türlü günlük polemiklerin ve siyasi ihtirasların dışında tutulması ve siyasete malzeme edilmemesinin herkesten en doğal beklentileri olduğunu belirterek "Millet iradesinin temsilcisi olması gerekenlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin her zamankinden daha fazla moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğu bir dönemde kahraman ordumuzu ve şerefli mensuplarını hedef alan yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem