Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Kabil Havaalanı" açıklaması: "İşletmeye talibiz"

Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Kabil Havaalanı" açıklaması: "İşletmeye talibiz"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı için, "Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız sürüyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı için, "Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız sürüyor" dedi.

Hulusi Akar, bugün Özel Kuvvetler İhtisas Kursu'nun kapanış törenine katıldı. Törende, Akar'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da hazır bulundular.

Törende konuşan Akar, orman yangılarıyla mücadeleye 4 İHA, 5 çıkarma gemisi, 1 karakol gemisi, 4 helikopter, 50'den fazla itfaiye aracı, arazöz ve iş makinesi ile 600'den fazla personelle katkı sağladıklarını söyledi. Akar şöyle konuştu:

"MİLLETİNİN BAĞRINDAN ÇIKAN TSK MİLLETİYLE HEMHAL OLMAK DURUMUNDADIR"

"Ülkemizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sahip olduğu tüm imkan ve kabiliyetleri seferber etmiş, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak ülkemizin ve asil milletimizin ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaktadır. Yasal çerçevede valilerimiz ve garnizon komutanlarımız sürekli görüşüyor. Harekat merkezlerinden olayları yakından takip etmekte, ilgili yerlerle koordinasyonu sürdürmekte ve ihtiyaçları anında karşılamaktayız. Milletinin bağrından çıkan TSK, her şeyiyle milletiyle hemhal olmak durumundadır."

Özel Kuvvetler Komutanlığının TSK’nın en seçkin birlikleri arasında yer aldığını aktaran Bakan Akar, bordo berelilerin tarihe altın harflerle geçen, ancak özelliği nedeniyle herkes tarafından bilinmeyen birçok başarılı göreve imza attığını belirtti. Akar, diğer orduların seçkin birlikleri arasında saygın yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığının bu konumunu daha da ileri götürmek için hassasiyetle çalıştıklarını vurguladı.

“18 BİN 313 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Akar, TSK’nın Cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerini yaşadığını, unsurların tamamının faaliyetle görevli olduğunu belirterek, “TSK, içindeki FETÖ’cü hainlerden temizlendikten sonra çok daha güçlü, kuvvetli, başarılı hale geldi. Operasyonlarımız milletimize güven, gurur vermeye devam ediyor” dedi.

Terörle mücadelenin yurt içinde ve sınır ötesinde artan tempo ve kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Akar, şunları söyledi:

“24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 18 bin 313 terörist etkisiz hale getirildi. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 1 Ocak’tan bugüne 1.631 terörist etkisiz hale getirildi. Büyük bir mücadele yapılıyor. Bu konuda azimli ve kararlıyız. İnşallah tek yumruk, tek yürek olmak suretiyle terör belasından asil milletimizi kurtaracağız. Bu iş bitecek. Nerede terörist varsa orası bizim hedefimizdir. Teröristler nereye kaçarlarsa kaçsınlar onların peşinde olacağımızı ve en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelenin devam edeceğini herkesin bilmesi lazım.”

''KABİL HAVAALANI'NI İŞLETMEYE TALİBİZ''

Hulusi Akar, Afganistan'daki gelişmelere ilişkin, "Afgan kardeşlerimizin güven ve refah içinde yaşamaları için imkanlarımız dahilinde, elimizden gelen gayreti bugüne kadar gösterdik. Bundan sonra da gösterme arzusunda, niyetindeyiz " dedi. Akar, şöyle devam etti:

"Son 6 yıldır tüm Afganistan için önemli olan Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nın işletilmesini sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Eğer şartlar oluşursa biz yine Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için bu havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız da sürüyor.

"COĞRAFYA MİLLETLER İÇİN NE KADAR KADERSE TÜRKİYE DE BU COĞRAFYANIN KADERİDİR"

"Coğrafya milletler için ne kadar kaderse Türkiye de bu coğrafyanın kaderidir. Duymayan kalmasın. Dolayısıyla buradaki ülkeler Türkiye'nin hakkına, hukukuna saygı göstermek zorundalar. Bu coğrafyada var olmak demek güçlü olmak demektir. Eğer güçlü olmazsan yaşatmazlar. Bu coğrafyada güçlü olmak demek, güçlü bir orduya sahip olmak demektir. Güçlü bir ordu demek, etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu demektir. Silahlı Kuvvetleri'mizin etkinliğini, caydırıcılığını, saygınlığını daha da artırmak için gerekenleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Niçin? Ülkemizin ve milletimizin bekası, egemenlik ve bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın ve sınırlarımızın güvenliği için." (ANKA)

Gündem