L'actone'un sahibi Akat'ın avukatları: İki kez serbest bırakan hakim üçüncüde tutuklattı

L'actone'un sahibi Akat'ın avukatları: İki kez serbest bırakan hakim üçüncüde tutuklattı
Uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan L'actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ın avukatlarından basında çıkan haberlere ilişkin açıklama geldi. Akat hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu iddia eden avukatlar hakimin de yeterli kanıt olmadan tutuklama kararı verdiğini iddia etti.

Uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 135 yıla kadar hapsi istenen L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın avukatları müvekkillerinin basında çıkan haberleri ile ilgili açıklama yaptı. Müvekkillerinin adının uyuşturucu haberleriyle anılmasının "masumiyet ve lekelenmeme hakkının ihlali ve itibarına saldırı mahiyetinde olduğunu" belirten avukatlar, ilgili yayın kuruluşlarına tekzip göndererek hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

Avukatlar, Sabah gazetesinde müvekkilleri aleyhine "asılsız ve mesnetsiz iddialara yer verildiğini” ileri sürerek şu iddialarda bulundu:

“Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığının 2021/54738 sayılı dosyası ile başlayan soruşturma sonucu müvekkilin ev, iş yeri ve fabrika adreslerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Kolluk ve yargı mercilerindeki ifade ve işlemlerde her türlü yardımı veren müvekkil, işlemediği, herhangi bir dahli dahi olmayan bir suç ile itham edilmektedir. Yargılama sürecindeki ilginç durumlar ve tekzibe konu haberin yapılış tarzı müvekkilin aleni iftira ve itibar suikastı ile karşı karşıya kaldığını göstermektedir.”

"2 KEZ SERBEST BIRAKAN HAKİM 3. KEZ TUTUKLATTI"

Ali Osman Akat’ın yargılama sürecinde "İki kez serbest bırakılıp, üçüncü defa ise daha önce serbest bırakan hâkim tarafından şaibeli şekilde, yeterli delil ve kanıtlar olmadan tutuklama emrinin verildiğini" iddia eden avukatlar, “Müvekkilin üzerine atılan suçla ilgili ve ilişkili olduğuna dair doğrudan herhangi bir delil, bilgi ve belgeye rastlanmamıştır, bu haberler bir itibar karalama kampanyasıdır. Öyle olmasa son dakika şeklinde verilen haberlerde 17 Aralık 2021 tarihi referans gösterilmezdi. Bu açık bir şekilde itibara kast etmenin kanıtıdır” ifadesini kullandı.

Avukatlar, Akat hakkında yapılan yayınların asılsız olduğunu iddia ederek basında çıkan haberler hakkında yasal işlem başlatacaklarını belirtti.(Kısa Dalga)

Gündem