Özgür Demirtaş'tan istifa sonrası hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama: Hepsi yalan haber

Özgür Demirtaş'tan istifa sonrası hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama: Hepsi yalan haber
Ekonomist Özgür Demirtaş, Akbank Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Demirtaş hakkında çıkan tüm haberlerin yalan olduğunu belirtti.

Sabancı Holding bünyesindeki Akbank üst yönetiminde değişiklikler oldu.

Akbank Genel Müdürlüğü görevine Cenk Kaan Gür getirilirken, 2012 yılından beri genel müdürlük görevini yürüten Hakan Binbaşgil, yönetim kurulu başkan yardımcısı ve murahhas üye olarak atandı.

Ekonomist Özgür Demirtaş da Akbank yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Akbank’ın Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, bankanın yönetim kademesinde değişikler yaşandı.

Buna göre Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkan yardımcısı, Eyüp Engin yönetim kurulu üyesi ve Kaan Gür genel müdür olarak atandı.

Açıklamada, yönetim kurulu üyesi olan Özgür Demirtaş’ın istifasının da kabul edildiği belirtildi.

Demirtaş, 2018’den beri bankanın yönetim kurulu üyesiydi.

Cem Küçük'ten iddia

İktidara yakın Cem Küçük, X hesabından Prof. Dr. Özgür Demirtaş hakkında bir iddia ortaya attı. Küçük’ün iddiasına göre ise, yeni Akbank Genel Müdürü Cenk Kaan Gür’ün Özgür Demirtaş hakkında, “Sosyal medya trollüğü yapacak kişinin banka yönetiminde işi yok” dediğini iddia etti.

Özgür Demirtaş'tan açıklama

Hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama yapan Demirtaş "6 yıl boyunca gururla sürdürdüğüm Akbank Yönetim Kurulu Üyeliğinden, işlerimin yoğunluğu nedeni ile kendi isteğimle istifa ettim. Bunun dışında çıkan TROL haberlerine itibar etmeyiniz. Hepsi Yalan haber. 6 yıl çok uzun bir süre. Bu tip görevlerde ömrün sonuna kadar kalınmaz zaten" açıklamasında bulundu.

(Kısa Dalga)

Ekonomi