AKP'li Akbaşoğlu: "Faşistlerin propaganda bakanı Goebbels'in ruhu CHP'de teberrüz etti"

AKP'li Akbaşoğlu: "Faşistlerin propaganda bakanı Goebbels'in ruhu CHP'de teberrüz etti"
AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “128 milyar dolar nerede?” sorusuna yanıt verirken Muharrem İnce'den alıntı yaparak “Muharrem İnce’nin söylediği gibi ‘CHP Genel Merkezi yalanın ve iftiranın, kumpasın merkezi haline gelmiştir. Goebbels vefat etti, ancak onun ruhu, görüşleri, taktikleri CHP’de ete kemiğe büründü" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “128 milyar dolar nerede?” sorusuna “CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Muharrem İnce’nin söylediği gibi ‘CHP Genel Merkezi yalanın ve iftiranın, kumpasın merkezi haline gelmiştir’ sözü, bugünlerde daha da hız kazanmış şekilde devam ediyor. Faşistliklerin propaganda bakanı Goebbels vefat etti, ancak onun ruhunun, görüşlerinin, taktiklerinin CHP’de ete kemiğe büründüğü ve Goebbels’in CHP’de teberrüz ettiği, Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının yaklaşımlarında tezahür ettiği görülüyor” diye yanıt verdi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e bir kadının çıplak aramaya maruz kalmasıyla ilgili ifadeleri dolayısıyla gösterdiği tepkiyi eleştiren Akbaşoğlu, “Kime olursa olsun, kimden gelirse gelsin, bütün bu tür iftiraların, suçlamaların karşısındayız. Biz her zaman mazlumların, mağdurların yanındayız. Kimse kendine siyasi çıkar elde etmeye çalışmasın. Sonuna kadar Özlem Zengin hanımefendinin yanında olduğumuzu, bütün sağduyulu insanların Özlem Zengin hanımefendinin yanında durduğunu belirtmek isterim” dedi.

“Muharrem İnce'nin söylediği gibi"

Akbaşoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 128 milyar dolar nerede?” sorusuna ise şu karşılığı verdi.

“Açıkça ifade etmek isterim. CHP liderinin bağlamından kopararak, daha önce yalan olduğu ortaya çıkan birçok iddiası gibi farklı iddiada bulunduğu gerçek. ‘128 milyar dolara ne oldu?’ deniyor. Gerek eski gerek yeni Maliye Bakanı’mız gerek parti yetkililerinden net şekilde açıklayıcı bilgiler ortaya konduğu halde, şu anda 95 milyar dolar rezervimiz bulunduğu halde, başka başka kendi bağlamından koparılarak yapılan anlatımlarla, ‘milletimizin kafasında bir çelişki oluşturabilir miyiz?’ yaklaşımı net görülüyor. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Muharrem İnce’nin söylediği gibi ‘CHP Genel Merkezi yalanın ve iftiranın, kumpasın merkezi haline gelmiştir’ sözü, bugünlerde daha da hız kazanmış şekilde devam ediyor. Faşistliklerin propaganda bakanı Goebbels vefat etti, ancak onun ruhunun, görüşlerinin, taktiklerinin CHP’de ete kemiğe büründüğü ve Goebbels’in CHP’de teberrüz ettiği Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının yaklaşımlarında tezahür ettiği görülüyor. Diğer muhalefet partilerinde de algı siyaseti noktasında muhataplarını suçlayarak yol almaya devam ettikleri hazin şekilde görülüyor. Kimin devletin yanında yer aldığı kiminse PKK, DHKP-C, DAEŞ, FETÖ terör örgütlerinin yanında yer alarak devletin temsilcilerine ve millete çemkirdiği net şekilde görülüyor.”

ANKA

Gündem