Akbelen'de jandarma nöbet alanına girdi, çadırları söktü: 1 gözaltı

Akbelen'de jandarma nöbet alanına girdi, çadırları söktü: 1 gözaltı
Köylüler, “Şurada toprağımızın derdindeyiz. Hepimizin çocukları için kaç senedir uğraştık burada. Şu kalan son yeri kesmek için uğraşacaklar bugün. Toprağı, doğayı korumak suç olmuş” diye tepki gösterdi.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nı korumak için iki seneyi aşkındır nöbet tutan köylüler bu sabah jandarma baskını ile karşılaştı.

Alana kimsenin girmemesi için barikat kuran jandarma, nöbet alanını boşaltmaya başladı.

Ardından alandaki çadır ve benzeri malzemeler, traktör ve kamyonlara yüklenerek alandan çıkarıldı. Jandarma, köylülerin su tankerini de götürdü. Malzemelerin Orman Genel Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi.

Alanın boşaltılması sırasında Bursa Su Kolektifi’nden Ahmet Tatar’ın gözaltına alındığı kaydedildi.

Jandarma barikatının önünde alanın boşaltılmasına tepki gösteren İkizköylüler, “Şurada toprağımızın derdindeyiz, başka bir şeyin derdinde değiliz. Hepinizin çocukları için, hepiniz için uğraştık kaç senedir uğraştık burada. Şu kalan son yeri kesmek için uğraşacaklar bugün. Eşyalarımızı boşaltıyorlar. Yukarıya hiçbir şekilde çıkamıyoruz. Bir sürü eşyamız orada. 2 seneyi aşkındır nöbet tutuyoruz. Toprağı, doğayı korumak suç olmuş. Şirketi korumak doğru olan. Yazıklar olsun” dedi.

Köylülerin kayda alınması üzerine bir kadın, “Çek sen de çek, hepiniz çekin. Unutmayın bu yüzü, bu üç kadını unutmayın. Toprağı için karşınıza dikilen üç kadını unutmayın. Hepiniz utancınızla yaşayın. Hepiniz katilsiniz, hepiniz alet oldunuz bugüne kadar. Bugün bizim başımıza gelen yarın sizin köyünüzün başına da gelecek hiç merak etmeyin. Yok hiçbirinin anası, bacısı kardeşi yok, hiçbirinin köyü yok. Köyden karnı doymamış” ifadelerini kullandı. (ANKA)

Gündem