Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı'na 'cinsel saldırı' suçundan yakalama kararı

Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı'na 'cinsel saldırı' suçundan yakalama kararı
20 yaşındaki M.K.'nin kendisine tecavüz girişiminde bulunduğunu iddia ettiği Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Ercüment Kuzu, ifadesi alınıp serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Ercüment Kuzu'nun cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen M.K.'nin (20), olay sonrasına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, genç kadının sokağa çıkıp yardım istediği, bir kadınla kafeye girdiği yer aldı. Serbest bırakılan Kuzu hakkında, savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

Olay, salı günü akşam saatlerinde Yenişehir Mahallesi'nde Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nı yapan Serkan Ercüment Kuzu'nun ofisinde meydana geldi. 20 yaşındaki M.K., Kuzu'nun daveti üzerine ofisine gitti ve ikili birlikte alkol aldı. İddiaya göre, Kuzu, M.K.'ye cinsel saldırıda bulunmaya kalkışınca arbede yaşandı. Ofisten kaçan genç kadın, koşarak sokaktaki bir kafeye sığınıp, yardım istedi. İhbar üzerine kafeye gelen polislerle emniyete giden M.K., ifadesinde Kuzu'nun kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

"Seni öldürürüm, bana bir şey olmaz"

Polisteki ifadesinde yaşananları anlatan M.K., Kuzu'nun kendisine "Bana karşılık vermezsen seni burada öldürürüm, bu olayı ailene söylersen aileni de öldürürüm. Bana bir şey olmaz, sen hayatından olursun" dediğini iddia etti.

Genç kadın, Kuzu'nun kendisine tecavüz girişiminde bulunduğunu, kapının çalması üzerine fırsattan yararlanıp kaçtığını anlattı.

İfadesi alınıp serbest bırakıldı

M.K.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Serkan Ercüment Kuzu, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

Savcılığın itirazı üzerine Kuzu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak bulunamadı.

Görüntüleri ortaya çıktı

Bu arada, M.K.'nin olaydan sonraki güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde M.K., binadan çıkarak sokaktan geçen bir kadından yardım istiyor. Kadın M.K.'yı sokaktaki kafeye götürürken, bir süre sonra olay yerine polisler geliyor. Polislerle apartmana giren M.K., daha sonra geri dönüp polis aracına bindirilerek emniyete götürülüyor. (DHA)

Kadın