Akhisarspor’a kayyım atandı

Akhisarspor’a kayyım atandı
Türkiye Kupası şampiyonluğundan sonra büyük bir çöküşe giren ve bu yıl 3. Lig’e düşen Akhisarspor’a mahkeme kayyım atanmasına karar verildi.

Süper Lig'de yer aldığı 2017-2018 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon olan ve 2018’de de Süper Kupa kazanma başarısı gösteren Akhisarspor takımı çöküş yaşıyor.

Geride kalan sezonda TFF 3. Lig’e düşen Akhisarspor’a kayyım atandı. Bazı kulüp üyelerinin açtığı dava sonunda Akhisar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, mevcut yönetim kuruluna tedbir konulup kayyım atanmasına karar verdi. Kulüp, yeniden üyeliklere açılacak ve ardından da seçime gidecek. Mevcut yönetim üyeliklere kısıtlama getirmişti.

2019’da Süper Lig’den düşen Akhisar, 3 yıl içinde 3. Lig’e kadar geriledi.

Halihazırdı Evren Özbey’in başkanlığını yaptığı kulüp uzun zamandır kamuoyunda ve şehirde büyük tartışmalara neden oluyordu. Gerek transfer politikası gerekse Özbey ve kardeşlerinin yönetim tarzı bazı üyeler tarafından tepkiyle karşılanmış ve hukuki mücadele başlatılmıştı. Verilen hukuki mücadele sonunda Akhisarspor, kayyım yönetimine geçti. 4 aylığına atanan kayyım, kulübü seçime götürmekle yükümlü. Özbey yönetimi ise verilen bu karara karşı itiraz hakkına sahip.

Spor