Akif Beki'den AKP'ye: Makyavel görse şapka çıkarır, kendinden utanırdı

Akif Beki'den AKP'ye: Makyavel görse şapka çıkarır, kendinden utanırdı
Karar yazarı Akif Beki, HDP'yi 'terör örgütünün uzantısı olarak' niteleyen AKP'nin, anayasa değişikliği çalışmaları için bu partiyi ziyaret etmesini yorumladı: "Pragmatizmin ağababası Makyavel görse şapka çıkarır, kendinden utanırdı."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence talebi ve akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın el yükselterek 'anayasa değişikliği' çağrısı yapmasıyla başlayan çalışmalar sürüyor.

İktidar partisi temsilcileri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, geçtiğimiz günlerde CHP ve HDP’yi ziyaret etti.

Karar gazetesi Akif Beki, söz konusu görüşmeleri yorumlarken AKP'ye bazı eleştirilerde bulundu.

HDP ile İYİ Parti temsilcilerinin, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor'un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda görüntülenmesine iktidar kanadından yöneltilen tepkileri hatırlatan Beki, şöyle devam etti:

"(...) Fakat birkaç gün sonra Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki bir AK Parti heyeti, Meclis'te HDP'yi ziyaret etmesin mi! HDP ayrı masaya oturmamış, başka ittifak kurmamış gibi Altılı Masa'nın gizli ortağı olduğu yalanını yaymaya devam ederlerken oluyor bu.

Ve HDP'yi, meşru bir parti değil de kapatılması gereken bir terör örgütü uzantısı olmakla suçladıkları, dışladıkları sırada...

AB'nin bir davetinde HDP'lilerle yan yana gelmek, selam alıp vermek; muhalefet için affedilmez suç...

'İKTİDAR İÇİN HER YOL MÜBAH'

Ama Anayasa değişikliği için birlikte çalışma teklifiyle heyet halinde kapısına gitmek, HDP'den destek istemek; AK Parti'ye hak.

Çünkü muhalefet, çok ikiyüzlü ve samimiyetsiz. İktidar içinse her yol mübah. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan koymuştu ölçüyü, AK Parti için 'siyasetin tek limanı ahlaktır.'

Pragmatizmin ağababası Makyavel görse şapka çıkarır, kendinden utanırdı."

Politika