Akın: İktidarın 460 milyarlık savaş bütçesi ile halkın aç yatmadığı bir düzeni kurabiliriz

Akın: İktidarın 460 milyarlık savaş bütçesi ile halkın aç yatmadığı bir düzeni kurabiliriz
Batman’da iktidara hayat pahalılığı üzerinden yüklenen Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “Bize ‘Merminin kaç para olduğunu biliyor musunuz?’ diye soruyorlar ya biz de onlara soruyoruz; siz ekmeğin, domatesin, soğanın, biberin kaç para olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Çünkü sizin sofranızda her türlü lüks var, siz bunları bilmezsiniz” dedi.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk’ten oluşan heyet, Batman’da seçim çalışmalarına katıldı. Seçim bürosu açılışı ve halk buluşmasında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, iktidara hayat pahalılığı üzerinden yüklendi.

“Tarihi bir seçim yapıyoruz” diyen Akın, bu tarihi seçimin birçok nedeni olduğunu söyledi. Akın, “Bize her türlü kötülüğü yaparak, her türlü oyunu oynayarak seçeneksiz bırakmak istediler. Ama biz bunların oyunlarını bozduk. Yeşil Sol Parti altında bütün Türkiye’nin emekçilerini, ezilenlerini, kadınlarını, solcularını, sosyalistlerini, demokratlarını buluşturduk ve Türkiye’nin birleşmeyen 4 yakasını bir araya getirdik. İşte buradayız, birlikte kazanacağız” dedi.

“Batman’da 5-0 yapacağız”

Batman’da 5-0 yapacaklarını söyleyen Akın, “Tarihin çöp sepetine gönderilmesi gereken Saray rejimini, faşizan otoriter rejimi 14 Mayıs’ta göndereceğiz. Çünkü bunlarla bir günümüzün bile geçmesine tahammülümüz yok. Nefes almak istiyoruz, özgür yaşamak istiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz ve bu topraklarda insan olmaya yakışır şekilde yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Akın, 14 Mayıs’tan sonra kayyım rejimini bitireceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bunun olacağını fark ettiler galiba, şimdiden bilet alıp kaçmak istiyorlarmış. Saray rejiminin sorumluları anlamışlar durumu ve kaçıyorlarmış. Aklı olan rejim sorumlularına söylüyorum; daha fazla geç kalmayın, bilet bulamazsınız.”

“Bize merminin fiyatını soranlara: Siz soğanın kaç para olduğunu biliyor musunuz?”

Türkiye’nin ciddi bir ekonomik batak içinde bulunduğunu söyleyen Akın, şunları belirtti:

“Bunun sebebi büyük ölçüde savaş siyasetidir. Bu bölgede dolaşıyoruz, Mardin’den başladık şu anda Batman’dayız. Savaş politikasına harcananlar, bu ülke halkı için harcansa kimse yatağına aç girmez, kimse boş iftar sofrasına oturmaz, ekmekle sahurunu kapatmazdı. Bu ülkede Saray rejiminin bir aylık gideri 104 milyar. Bu 104 milyar, bir milyon insanımızın oruç tuttuktan sonra akşam iftarını açmasına yeter de artar. Bu adaletsiz rejim aynı zamanda 460 milyarlık savaş bütçesi ayırmış durumda. Bu savaş bütçesi ile bugün hiçbir insanın aç kalmadığı, evinin olduğu, akşam aç yatmadığı bir düzeni kurabiliriz. İşte biz bunun için varız, halkımız için varız. Savaş politikalarına ve bu iktidara asla fırsat vermeyeceğiz.

“Bu savaş baronları rantçı, talancı, faizci politikaları oturmuşlar, Saray’da nasıl ayakta kalabiliriz diye düşünüyorlar. Onlara buradan sözümüz var; bu saray rejimini bitireceğiz, bu rejimin ülkeye vadedeceği hiçbir şey kalmamıştır. Çünkü bu saray rejimi ayakta kalmak için savaş politikaları yapıyor.

“Bize ‘Merminin kaç para olduğunu biliyor musunuz?’ diye soruyorlar ya biz de onlara soruyoruz; siz ekmeğin, domatesin, soğanın, biberin kaç para olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Çünkü sizin sofranızda her türlü lüks var, siz bunları bilmezsiniz.

“O nedenle yatağına giderken karnı tok olmayan bütün yurttaşlarımızın şuna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu savaş politikaları bittiğinde bir yılda Türkiye ekonomisinde çok rahat bir şekilde eşit, özgür, aç kalmayan insanların olduğu bir süreci örgütleyebiliriz.” (Kısa Dalga)

Politika