Akit’e göre “Bir el” gıda ve kira fiyatlarını yükseltip hükümeti düşürmek istiyor

Akit’e göre “Bir el” gıda ve kira fiyatlarını yükseltip hükümeti düşürmek istiyor
İktidara yakın Yeni Akit gazetesinin manşetinde yer verilen “Şer ittifakından zam kumpası” başlıklı haberde “Ak Parti hükümetinin pandemiyle mücadele başarısını, savunma sanayindeki baş döndürücü atılımlarını, gündelik hayatımıza kolaylıklar sağlayan olağanüstü yatırımlarını ve üretim odaklı büyüme oranlarını itibarsızlaştırmak isteyen bir el piyasanın ayarları ile oynuyor” denildi.

Yeni Akit gazetesi bugün “Şer ittifakından zam kumpası” manşetiyle çıktı.

Harun Sekmen imzası taşıyan haberde “Ak Parti hükümetinin pandemiyle mücadele başarısını, savunma sanayindeki baş döndürücü atılımlarını, gündelik hayatımıza kolaylıklar sağlayan olağanüstü yatırımlarını ve üretim odaklı büyüme oranlarını itibarsızlaştırmak isteyen bir el piyasanın ayarları ile oynuyor. Gıda fiyatlarının ardından konut kiralarının da yüzde yüze varan oranlarda zamlanmasını değerlendiren ekonomistler ‘Erdoğan karşıtı iç ve dış güçler, faiz yanlısı para baronlarını da devreye sokarak iktidar ile tabanının arasını açmaya çalışıyor’ dediler” ifadelerine yer verildi.

Haberde ekonomist Mustafa Özbay’ın “Hükümetin bir an evvel gitmesi gerektiğini düşünen dış güçler ve onlara hizmet eden yerli işbirlikçileri suni fiyat artışlarıyla bir ekonomik kriz havası oluşturmak istiyorlar. Bu sayede Ak Parti’nin en büyük destekçisi olan dar ve orta gelirli kesimin finansal anlamda dar boğaza düşmesini ve iktidarla arasının açılmasını sağlamaya çalışıyorlar. Dün Gezi ile darbe ile başarılı olamayanlar bugün gıda ve fiyatlarındaki bu artışları hükümeti devirmek için büyük bir fırsat olarak görmekte” sözlerine yer verilirken, Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin'in de şöyle dediği aktarıldı:

"Son dönemlerdeki fahiş fiyatlar bir nevi sofra kumpasıdır. Görünen o ki, vesayet girişimlerinde ve karalama kampanyalarında başarılı olamayan birileri, şimdi de temel gıda ve kiralar üzerinden operasyon çekip vatandaşı mağdur etmenin ve hükümeti güçsüzleştirmenin derdindeler. Bu yıpratma girişimlerine karşı, denetimler artırılmalıdır.”

 

Gündem