AKP 7. Olağan Kongresi başladı

AKP 7. Olağan Kongresi başladı
AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresi başladı. Genel başkanlığa yeniden aday olan Recep Tayyip Erdoğan “2023’ün manifestosu olacak” dediği bir konuşma yapacak.

AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda "Türkiye için güven ve istikrar" sloganıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek aday olduğu kongrede, partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu için seçim yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongreye gelişince yaptığı açıklamada, " 50 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kurulu değil 75 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kuruluyla yola devam edeceğiz" dedi.

Salgına rağmen 81 ilden delegelerin yanı sıra çok sayıda partili de Ankara’ya geldi. Kongre dolayısıyla partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren salonun önünde toplandı. Salon çevresi, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Genel Başkanvekili sayısının artırılacağını ve partinin en üst karar organı olan MKYK'nın üye sayısının 50’den 75’e çıkarıldığını açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi.

Üç partiye davet yok

AKP, kongresi için CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, SP, DP, DSP, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Hür Dava Partisi olmak üzere 11 partiye davetiye gönderildi. HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ise davet edilmedi.

Gündem