AKP: Meclis, kadına yönelik şiddeti araştırsın

AKP: Meclis, kadına yönelik şiddeti araştırsın
AKP, kadına yönelik şiddet olaylarının araştırılması için TBMM’de komisyon kurulması amacıyla önerge verdi.  CHP, İYİ Parti ve HDP de kadına yönelik şiddetin araştırılması amacıyla daha önce TBMM’ye çok sayıda araştırma önergesi vermişti.

AKP, kadına yönelik şiddet olaylarının araştırılması için TBMM’de komisyon kurulması amacıyla önerge verdi. CHP, İYİ Parti ve HDP de kadına yönelik şiddetin araştırılması amacıyla daha önce TBMM’ye çok sayıda araştırma önergesi vermişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün sözünü ettiği araştırma komisyonu önergesi için bugün TBMM’de harekete geçildi. AKP Grup Başkanvekillerinin tamamının imzasını taşıyan önerge Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Bülent Turan, Özlem Zengin, Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan imzalı önergede, 6284 sayılı Kanun anımsatılarak, "Kadına yönelik vuku bulan şiddet olaylarının sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak hukuktan siyasete, kurumlardan sivil toplum kesimlerine kadar el birliği içinde tek bir vakanın dahi yaşanmamasını temin edecek çözümlerin tespit edilmesi, mevcut hukuki durumun ortaya konması, uygulamaların değerlendirilmesi ve alınması gereken ek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla” TBMM Araştırma Komisyonu kurulması talep edildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımızla konuştum, yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız" demişti.

Muhalefetin önergeleri beklemede

CHP, İYİ Parti ve HDP de kadına yönelik şiddetin araştırılması amacıyla daha önce TBMM’ye çok sayıda araştırma önergesi vermişti.

 

Gündem