Eski AKP'li vekil Meclis'te "Kahrolsun otokrasi" diye bağırdı, çalışmalara ara verildi

Eski AKP'li vekil Meclis'te "Kahrolsun otokrasi" diye bağırdı, çalışmalara ara verildi
AKP 22. Dönem Bitlis Milletvekili Abdürrahim Aksoy, "Kahrolsun otokrasi" diye basın locasından bağırarak protesto eylemi gerçekleştirdi.



AKP 22. Dönem Bitlis Milletvekili Abdürrahim Aksoy, "Kahrolsun otokrasi" diye basın locasından bağırarak protesto eylemi gerçekleştirdi.  DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olduğunu söyleyen Abdürrahim Aksoy'un protestosu üzerine Genel Kurul çalışmalarına yarım saat ara verildi.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürüldüğü birleşimde görüşmeler sürerken, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve eski Bitlis Milletvekili Abdürrahim Aksoy özel dinleyici locasından protesto için, "Yaşasın özgürlükçü demokrasi, yaşasın demokratik Türkiye,  kahrolsun otokrasi" diye bağırdı. Bunun üzerine Genel Kurula ara verildi.

Aksoy, eyleminin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Aksoy, eyleminin sebebini şöyle açıkladı:

"Otokrasiye karşıyız, demokratik bir Türkiye istiyoruz, Türkiye bunu hak etmiyor. Demokrasiden geri dönüş kabul edilebilir değil, bunu kabul etmiyoruz sesimizi duyurmak için bunu ifade etmek istedim. Fikir, ifade suçunun artık bir ceza durumu olmasını istemiyoruz. Siz ifade özgürlüğünün ne kadar kısıtlandığını biliyorsunuz. Artık sadece gazetecilerin değil milletvekillerini dahi suçlu duruma düşüren bir pozisyona geldi ülke.”



Gündem