AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Melih Bulu bizim dostumuz, arkadaşımız, haksızlık yapılıyor

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Melih Bulu bizim dostumuz, arkadaşımız, haksızlık yapılıyor
AKP Grup Başkanvekili  Özlem Zengin, Boğaziçi Üniversitesi tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Melih Bulu'yu çok iyi tanıyan bir insanım, bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti'de birlikte çalıştık, uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim" dedi.

Haber Global'de  Buket Aydın'ın sunduğu programa konuk olan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektörlüğüne atanması ve sonrasındaki protestolara ilişkin "Melih Bulu Beyi çok iyi tanıyan bir insanım bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti'de beraber görev yaptık. 6 yıldan fazla aynı masa etrafında oturduk, çalıştık. Uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim" dedi.

"Mevzuata ya da hukuka ayrı bir olay yok"

"Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara tepkiniz ne oldu?" sorusuna cevap veren Zengin, "Melih Bulu'yu çok yakınen tanıyorum. Ve bu olay Melih Beye büyük haksızlık. Hukuken mümkün olduğu için o da başvurdu. O kadar akademisyen içinde o uygun görülmüş. Boğaziçi'nin kendi kuralları varmış gibi değil bu. Öğrenciler itiraz edebilirler ama artık oraya siyaset giriyorsa. Terör örgütlerinden oraya akınlar oluyorsa mesele büyütülmek istendi. Orada mevzuata ya da hukuka ayrı bir olay yok." ifadelerini kullandı.

"Çıplak arama hiç yoktur demiyorum"

Zengin, çıplak arama konusunda da "Anayasa mahkemesine başvurular var. Bu uygulamananın var olması İnsan Hakları İhlali konusu olduğu anlamına gelmez. Türkiye'de bu tür arama hiç yoktur demiyorum. Madem böyle bir mesele var bir zahmet bunun şikayetini de yapın. Bu kadınların tamamı şikayetçi olmasını beklerdim, ama şikayetçi değiller. Bu konuda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum" dedi.

 "Hiçbir şey yapılmıyor ifadesi beni sinirlendiriyor"

Zengin, kadın cinayetleriyle ilgili de şu değerlendirmede bulundu: “Kadın cinayetini konuşmak başka bir şey dengeyi konuşmak başka bir şey. Kadın meselesinin sürekli marazlı ve olumsuz bir şekilde konuşmanın faydası olmayacağını düşünüyorum. Kadınlarla ilgili iyi şeyleri de konuşalım. "Hiçbir şey yapılmıyor" ifadesi beni sinirlendiriyor. İçişleri Bakanlığımız özel bürolar kurdu. Her yıl adım adım yapılan bir şey varken hiçbir şeyin yapılmamış olarak görülmesini kadınlara yönelik haksızlık olarak görüyorum. Hangi partiden gelindiğini bir kenara bırakıp ortak noktada buluşmak gerekiyor.

 

Boynukalın’a tepki

 Özlem Zengin, Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın'ın "Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahis düsturudur. Sürekli "kadın cinayetleri vurgusu kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" tweetine tepki göstererek "Ayasofya Camii imamı böyle bir konuda tweet atmamalı, doğru bulmuyorum. En azından 8 Mart'ta yapmamalıydı. Ama yine söylüyorum bu tweeti asla doğru bulmuyorum" dedi.

Gündem