AKP, İstanbul için kolları sıvadı: Algı operasyonlarına hazırlanıyor

AKP, İstanbul için kolları sıvadı: Algı operasyonlarına hazırlanıyor
AKP İstanbul için kolları sıvadı. Bakanların, İstanbul için kampanya boyunca, ‘mecbur değilsiniz’, ‘hayalde kaldı’ gibi algı operasyonlarına hazırlandığını yazdı.

AKP kurmayları, muhalif cephedeki bu durumu avantaja çevirmek için çalışmaları hızlandırdı.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan köşe yazısında AKP’li bakanların hummalı bir çalışma içinde olduğunu, İstanbul için kampanya boyunca, ‘mecbur değilsiniz’, ‘hayalde kaldı’ gibi algı operasyonlarına hazırlandığını yazdı.

Babacan’ın yazısından kısa bir bölüm şöyle:

AKP’liler, yerel seçimlerde kendi adaylarından çok, muhalefetin ittifak yapma olasılığını merak ediyorlardı. O nedenle ki, İYİ Parti ve HEDEP’deki gelişmeler sevinçle izleniyor. AKP’nin bu gelişmelere katkı sağladığı, yerel seçim stratejisini kapalı kapılar ardında yaptığı iddiaları da az değil. Ancak tabanın ittifak yapma olasılığı göz ardı edilmiyor. Şimdi, İstanbul ve ilçeleri için ince hesaplar başladı.

İttifaksızlık sevindirdi

Ekrem İmamoğlu’na karşı, ‘adaylarıyla’ değil, muhalefetin ‘durumundan yararlanarak’ sonuç alma planları yapılıyor adeta. Şöyle ki; İYİ Parti ve HEDEP’in kendi adaylarını çıkarmasının İmamoğlu’na gidecek oyda en az 5 puan kayba neden olabileceği, bunun da AKP adayını avantajlı duruma getireceği iddia ediliyor. Ancak, yerel seçimlerdeki seçmen sosyolojisi de unutulmuyor. Partiler ittifak yapmasa bile, tabanda seçmenin doğal ittifaklar yapabileceği gerçeği de gözardı edilmiyor. Bu nedenle AKP, hala çok rahat değil.

Bakanlıklara yerel seçim talimatı

Özellikle İstanbul üzerinde ısrarla duruluyor. Kampanya boyunca, ‘mecbur değilsiniz’, ‘hayalde kaldı’ gibi algı operasyonlarına hazırlanılıyor. Kendileri için ise “gerçek belediyecilik, hizmet belediyeciliği” gibi sloganlarla yola çıkılacak. ‘Belediyecilikte yeni yüzyıl’, ‘yeni bir şehircilik vizyonu’ gibi çalışmalar yapılıyor. Tüm bakanlıklara yerel seçim kampanyasında kullanılmak üzere icraat listesi hazırlamaları için talimat gitti. Sıra muhalefette, tüm bunlar için nasıl bir hazırlık ve mottoyla yola çıkacaklar göreceğiz… (Kısa Dalga)

Gündem