Kulis: AKP'nin İstanbul adaylığı için adı geçen iki ilçe belediye başkanı

Kulis: AKP'nin İstanbul adaylığı için adı geçen iki ilçe belediye başkanı
2019 yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, büyükşehirleri kaybeden AKP ‘yeniden İstanbul”, “Yeniden Ankara” şiarıyla harekete geçti. Kulislerde İstanbul için, Üsküdar ve Fatih belediye başkanlarının adı geçiyor.

AKP koridorları hareketli, Yerel seçimlere dört ay kala gözler de Ankara ve İstanbul'da.
Ayşe Sayın’ın BBC Türkçe’de yer alan haberine göre, AKP kulislerinde İstanbul için isimler konuşulmaya başlandı. TOKİ Başkanlığı dönemindeki hizmetleri anımsatılan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ismi ön plana çıkıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da AKP’de konuşulan diğer isimlerden.

İktidar partisi kulislerinde, İstanbul’u yeniden kazanmanın Ankara’ya göre daha kolay olacağı görüşünde.

2019’da Ekrem İmamoğlu üzerinde ittifak sağlayan muhalefetin, bu ittifakı 2024 yerel seçimlerine taşıyamaması avantaj olarak görülüyor. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde İstanbul’daki oy farkının sadece 13 bin 759 olduğuna dikkat çekilerek, tekrarlanan seçimlerdeki 800 bin dolayındaki farkın “tepki ve mağduriyet algısından” kaynaklandığına işaret ediliyor.

Parti çalışmalarını hızlandırdı

İktidar partisi kaynakları, gerek parti içinde gerekse bağımsız kuruluşlarca yapılan kamuoyu araştırmalarına göre yüzde 10 dolayında olduğu belirtilen ve 2019’de Ekrem İmamoğlu’na oy vermiş, ancak şu anda belediye hizmetinden memnun olmayan seçmeni ikna edecek bir ismin adaylaştırılması halinde, İstanbul’un yeniden alınabileceğini savunuyor.

Fatih ve Üsküdar belediye başkanları da potaya girdi

AKP’de, belediye ve şehircilik hizmetleriyle öne çıkan isimlerin adaylaştırılması konusunda büyük ölçüde uzlaşı olsa da adayın belediye başkanı kökenli mi, yoksa geçmişteki icraatlarıyla öne çıkan eski bakanlardan biri mi olacağı konusu tartışmalı. Ancak son dönemde AKP kulislerinde, TOKİ Başkanlığı dönemindeki hizmetleri anımsatılan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ismi ön plana çıkmaya başladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da AK Parti kulislerinde en çok aday olarak ismi seslendirilen isimler. (Kısa Dalga)

Politika