AKP kulisi: İstanbul için kadın aday dillendiriliyor

AKP kulisi: İstanbul için kadın aday dillendiriliyor
Gazeteci Nuray Babacan, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in isminin dillendirilmeye başlandığını aktardı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, olağanüstü kongreye hazırlanan ve yerel seçim hazırlıklarına da başlayan AKP’de kulis bilgilerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın on gün süren Marmaris tatilinde üst düzey bürokrasi başta olmak üzere saraydaki kurullar, ofisler ve danışman değişiklikleri için çalıştığı, ayrıca olağanüstü kongrede oluşturacağı genel merkez kadrosu ve yeni MKYK için isimler belirlediğini aktaran Babacan, Erdoğan’ın kendisi çalışırken ayrıca genel başkanvekili Efkan Ala ile Genel Sekreter Fatih Şahin’e MKYK’da yer alabilecek isimlerle ilgili taslak çalışma yapmalarını istediğini belirtti.

Eski Meclis Başkanlarına da görev var

Babacan, yeni dönemde Saray’da ve partide görevlendirilecek isimlerle ilgili şu kulis bilgilerini paylaştı:

“Erdoğan’ın tüm genel başkan yardımcılarını jest olarak MKYK üyesi yapacağı ama çoğuna genel merkezde görev vermeyeceği konuşuluyor. Kalamayacaklarını düşünenler ya saray ya da belediye başkanlığı düşü görüyor. Eski Meclis başkanlarının İstişare Kurulu’na alınacağı, Mustafa Şentop ile İsmet Yılmaz’ın burada değerlendirileceği anlatılıyor. Ancak Şentop’un genel merkezde görev almak istediği, yeniden siyasete dönen Faruk Çelik’in de bu beklentide olduğu aktarılıyor.”

İstanbul için sürpriz isim

Yerel seçimler için konuşulan adaylara dair kulis bilgilerini de aktaran Nuray Babacan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Son dönemlerin en ilginç kulisi, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilecek isimler arasına yeni eklenenler. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ismi alternatif olarak dillendirilmeye başlandı. Partide bazıları bu isim için nabız yokluyor. Fahrettin Koca, Murat Kurum ve Tevfik Göksu’nun ismi çok yazılıp çizilirken, ikinci sürpriz isim Fatih Belediye Başkanı eski TOKİ Başkanı Ergün Turan oldu. Bu iki ismi ilginç bulanlar var. Göksu’nun şansı olmadığı, Kurum’un da Ankara’ya kaldırılabileceği iddia ediliyor.” (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Politika