AKP nabız ölçüyor: İstanbul’da ibre Osman Nuri Kabaktepe'ye döndü

AKP nabız ölçüyor: İstanbul’da ibre Osman Nuri Kabaktepe'ye döndü
Yerel seçimlerde AKP, İstanbul’da kazanabilecek aday adaylarının ismini dolaştırarak nabız ölçüyor. Kurum ve Koca’dan sonra AKP il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin adı gündeme geldi.

AKP, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kazanmak için aday adayı isimlerini örgütte ve kamuoyunda tartıştırıp nabız ölçüyor. En çok almak istediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu ana kadar en çok ismi geçenler Murat Kurum ve Fahrettin Koca’ydı.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre, son hafta içinde Fahrettin Koca’nın tarikatlardan ve muhafazakâr Kürtlerden oy alma kapasitesi olsa da Karadenizli oyların İmamoğlu’na gitmesi ile durumun dengeleneceği düşünülerek farklı isimlere yönelindi.

İmamoğlu’nun önünü kesmek için Karadenizli bir adayı gündemine alan AKP’nin, eski İçişleri Başkanı Süleyman Soylu çok istese de onu aday yapmayı düşünmediği iddia edildi.

Soylu yerine başka Karadenizli aday isimleri masaya yatırıldığı, son olarak il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin isminin ön plana çıktığı belirtiliyor.

Ordulu olan ve Refah Partisi kökeninden gelen Osman Nuri Kabaktepe’nin Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi oylarını çekebileceği ifade ediliyor. (Kısa Dalga)

Politika