AKP Sözcüsü Çelik'ten Şebnem Korur Fincancı açıklaması: Bir ordunun karşı karşıya kalabileceği en ağır suçlamadır

AKP Sözcüsü Çelik'ten Şebnem Korur Fincancı açıklaması: Bir ordunun karşı karşıya kalabileceği en ağır suçlamadır
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasıyla ilgili "Bir ordunun karşı karşıya kalabileceği en ağır suçlamadır. Çünkü insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. TSK gibi siviller ve tarihi eserler konusunda hassasiyeti çok yüksek olan bir orduya karşı bunu yaptığınız zaman bu provokasyondur" dedi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

MYK toplantısı sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti bütün uluslararası ve bölgesel olayların merkezindeki kilit ülke konumundadır.

Ülkemizi hedef alan bir takım siyasi projeler vardır. Bunların kimisi açıkça adı koyulmuştur, kimisi gizli bir şekilde yürürlükte olmuştur.

TOGG için sevinemeyenler var. Çirkin bir şekilde eleştiriyorlar. Milletin iyiliğinden mutlu olmayan travmatik tipler var.

Mevlüde Genç bir sembol oldu. Barış içinde yaşayalım kimseyi kışkırtmayalım diye acımı kalbime gömüyorum dedi. AK Parti heyeti olarak cenazesine katılacağız.

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesini üzüntüyle karşılıyoruz. Ortak Koordinasyon Merkezi'ndeki Rus personel hala görev yerinde bulunmaktadır.

Bir ordunun karşı karşıya kalabileceği en ağır suçlamadır. Çünkü insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. TSK gibi siviller ve tarihi eserler konusunda hassasiyeti çok yüksek olan bir orduya karşı bunu yaptığınız zaman bu provokasyondur. Terörü meşrulaştırmak için devreye sokulduğunu görüyorsunuz. Terör örgütünün kara propaganda ağı net şekilde görülüyor. Pek çok doktor arkadaşımız hekimlerin oluşturduğu birlikler yapılan açıklamaları reddetti. Bu alanda tekelci hegemonyaların kırılması bakımından yapıların değişmesi bakımından gündeme getireceğiz.

Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etsin, Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına çıksın, bekliyoruz." (Kısa Dalga)

Politika