AKP Sözcüsü Çelik'ten Turkish Airlines açıklaması: Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek son kişidir

AKP Sözcüsü Çelik'ten Turkish Airlines açıklaması: Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek son kişidir
AKP'li Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Turkish Airlines yerine "Türkiye Hava Yolları" isminin kullanılacağını söylemesi üzerine gelen tepkilere "Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek son kişidir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine 'Turkish Airlines' değil, 'Türkiye Hava Yolları' yazacağız" sözlerine sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine "Kullanılan kelimelerin karşılığı Türkse Türk, Türkiye ise Türkiye kullanılacaktır” dedi.

Çelik, AKP MYK toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek, şu açıklamaları yaptı:

YUNANİSTAN'A SUÇLAMA

"Efes tatbikatı büyük katılımlı bir tatbikat olarak dünyanın birçok yerinde ses getirdi. Bu tatbikat vesilesiyle Ege Adalarının silahlandırılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanımızın önemli açıklamaları oldu.

Adaların birçoğunu Yunanistan yıllardır silahlandırmaya çalışıyor. Bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Ne zaman hukuka davet etsek maalesef Yunanistan bunu ‘Türkiye’nin saldırganlığı’ gibisinden astı astarı olmayan şeylere dönüştürüyor.

"ÖTEKİLEŞTİRMEYİ ASLA KABUL ETMEYİZ"

Üzücü bir şekilde Türkiye de hiçbir şekilde demokrasimize fayda sağlamayacak bir takım mezhep tartışmalarına şahit oluyoruz. Herhangi birinin etnik kimliği ya da mezhebi üzerinden ötekileştirilmesine biz asla müsamaha etmeyiz.

MÜTTEFİKLERE ELEŞTİRİ

Eğer Türkiye bu mücadeleyi vermeseydi DAEŞ PKK'nın gayri meşru yapılanmaları ortaya çıkacaktı. Burada üzücü ve dikkat çekici nokta şudur: Türkiye ne zaman terörle mücadelede kararlılık belirtse müttefiklerimizden endişeliyiz açıklaması geliyor.

KAFTANCIOĞLU KARARI AÇIKLAMASI

Yargıtay bir karar vermiştir ve orada hukuk işleyecektir.

"CUMHURBAŞKANI BU KONUDA ELEŞTİRİLECEK SON KİŞİ"

Kullanılan kelimelerin karşılığı Türkse Türk, Türkiye ise Türkiye kullanılacaktır. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir.

GEMLİK YÜRÜYÜŞÜ HAKKINDA

Terör örgütünün propagandası yapıldığı toplantıları bazıları demokrasi olarak sunuyor. O milletvekili ile ilgili de karar meclise geldiği zaman Ak Parti dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır. Bu hiçbir şekilde dokunulmazlığın arkasına sığınıp yapılacak bir hareket değildir." (DHA)

Politika