AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Arınç'ın seçim ertelensin sözleri partimizi bağlamıyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Arınç'ın seçim ertelensin sözleri partimizi bağlamıyor
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçimlerin ertelenmesini isteyen eski TBMM Başkanı AKP'li Bülent Arınç'ın sözlerini değerlendirdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın seçimlerin ivedilikle ertelenmesi gerektiği yönündeki açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

"Bülent Arınç bir takım görüşler paylaşmış, muhalefettekiler bizim adımıza ortamı yoklamakla ilgili bir davranış olduğunu söylüyorlar. Arınç'ın açıklamaları partimizin kurumsal görüşünü bağlamamaktadır. AKP ile ilgisi yoktur. Bunun bizimle ilişkilendirilmesi, AKP'nin görüşü gibi davranılması yanlıştır. Sayın Kılıçdaroğlu ise neredeyse bütün bu acıları siyasi motivasyon için kullanmaktadır."

Seçim tarihinin ertelenmesi gerektiğini savunan Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Belki de tarihimizin en acı felaketini yaşadığımız bugünlerde, ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Buna vatandaşımızın da bürokrasinin de siyasetin de ihtiyacı var. Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralama merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir." ifadelerini kullanmıştı.

Arınç'ın sözleri muhalefet cephesinden tepkiyle karşılanmıştı. (Kısa Dalga)

Politika