AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Adana'daki polis şiddetine açıklama: "Ortaya çıkan görüntüler asla ve kata kabul edilemez. Bunlar meşru sayılamaz"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Adana'daki polis şiddetine açıklama: "Ortaya çıkan görüntüler asla ve kata kabul edilemez. Bunlar meşru sayılamaz"
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da Furkan Vakfı'nın eylemine polisin sert müdahalesine ilişkin, "Olaylara müdahalede orantısız güç kullanılmasına asla kabul etmeyiz. Orantısız güç kullanılmasında ortaya çıkan görüntüler asla ve kata kabul edilemez. Bunlar meşru sayılamaz" dedi.
Adana'da Furkan Vakfı'nın eylemine polis sert müdahale etmiş ve şiddet görüntüleri sosyal medyada da yayılmıştı. Toplumun birçok kesiminden tepki gelirken AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de polisin müdahalesinin orantısız olduğunu söyledi. AKP MYK sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik'in konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

"Orantısız güç kullanılmasında ortaya çıkan görüntüler asla ve kata kabul edilemez. Bunlar meşru sayılamaz. Zaten Adana'daki tablo ortaya çıktığı zaman İçişleri Bakanlığımız, Adana Valiliğimiz soruşturma açıldığını söylemişlerdir. Bizim açımızdan temel prensip budur.

Orantısız güç asla kabul edilemez. Orantısız güç meşruiyet sınırının dışına çıkmış şiddet demektir. Hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına karşı orantısız gücün kabul edilmesi söz konusu değildir.

Bakıyorum bazı açıklamalara, bu orantısız güç göstermeyi sistematik hale gelmiş, bir hükümet politikasıymış gibi sanki hükümetimiz, bakanlığımız, partimiz sistematik olarak böyle bir politika uyguluyormuş gibisinden bir iftira kampanyası yürütüyorlar. 

Hele bizim hükümetimizin sistematik şekilde şiddet uygulamasına dönük bir yaklaşımımız varmış gibisinden ilzam edenlerin açık ve net söylüyorum, birçoğu 28 Şubat'ta verilen mücadelede katkısı olmamıştır, kenarda durmuşlardır.

Tabii ki provokasyonları görüyoruz. Neredeyse haftada 1 gün izinsiz gösteri yaparak, sokakların sistematik şekilde karıştırılmaya çalışıldığını, hakaret küfür belli bir kampanyayla yapıldığını biliyoruz. Neredeyse üç beş yıldır bir sürü olaya müdahale ederken bu sınırlar içerisinde, büyük bir tahammül ve toleransla bu görevlerini yapıyorlar. Aynı zamanda oranın Suriye’ye olan yakınlığı sebebiyle ortaya çıkan tehditlerle mücadele ediyorlar. Bunları birbirine karıştırmamak lazım" dedi. (DHA)

Gündem