AKP ve MHP heyeti YSK’da: Erdoğan'ın adaylık belgesi teslim edildi

AKP ve MHP heyeti YSK’da: Erdoğan'ın adaylık belgesi teslim edildi
Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık belgeleri, AKP ve MHP’li heyet tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.

AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için olan adaylık belgesini YSK'ya teslim etti.

AKP ve MHP heyeti, başvuru sonrası açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "MHP Meclis Grubu, Cumhurbaşkanı seçimi kanunun 8. maddesi çerçevesinde Sayın Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı gösterme kararı almıştır. Bugün gerekli evrakları hazırlamış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın başvurusunu YSK'ya yapmıştır. Sayın Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, girişimler karşısında milli ve ahlaki duruş, tarihi bir birlikteliktir. 14 Mayıs demokrasi bayramında aziz Türk milleti Kandil yapılanmasına gereken cevabı verecek ve attığı tokat Amerika'dan değil, Mars'tan duyulacaktır" dedi.

TBMM AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise "14 Mayıs 2023 tarihinde cumhurbaşkanı seçiminde AK Parti ve MHP temsilcileri Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı gösterdiğimizi açıkladık" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Seçim süreci başladı. Son günü beklemeden, zaten hiç tereddüt etmediğimiz adayımız için başvuruda bulunmuş olduk. Adayımız çok net, başvurumuzu tamamladık. Güzel neticeler elde edelim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın 3. kez adaylığı

AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Erdoğan'ın 3. kez adaylığı ile ilgili bir soruya "Seçimle ilgili her türlü kararı almak YSK'nın kararındadır. Herkes itirazı yapar, nihai kararı YSK verir mevzuatı dikkate alarak" yanıtını verdi.

Politika