AKP ve MHP'li milletvekilleri Akbelen gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'na yoklamadan sonra girdi

AKP ve MHP'li milletvekilleri Akbelen gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'na yoklamadan sonra girdi
CHP ve muhalefet partilerinin Akbelen Ormanı ile ilgili genel görüşme önergesinin görüşülmesi çağrısıyla olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda, toplantı yeter sayısına ulaşılarak çalışmalara başlandı. AKP ve MHP’li milletvekilleri, salona toplantı yeter sayısına ulaşılmasından sonra girdi. Bu durumu cep telefonu kamerasıyla kaydeden CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Ne kadar üzücü bir durum. TBMM’de böyle bir tabloyla bu utancı yaşıyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Muğla’nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimi gündemiyle olağanüstü toplandı. Genel Kurul’da toplantı yeter sayısı için yoklama yapıldı. Yoklama sırasında salonda bulunmayan AKP ve MHP’li milletvekilleri, toplantı yeter sayısına ulaşılması üzerine Genel Kurul salonuna girdi. Akbelen’den gelen köylüler ise Genel Kurulu izleyici locasından takip ediyor.

AKP ve MHP’lilerin toplantı yeter sayısına ulaşılmasının ardından salona girişlerini cep telefonuyla kaydeden CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, şunları söyledi:

“Şu anda yoklama için son saniyeler. Görüldüğü gibi AKP sıraları bomboş. Eğer toplantı yeter sayısı yapılırsa kapının arkasında olan AKP milletvekilleri biraz sonra genel kurula girecekler. Bunu hep beraber göreceğiz. Bakın şu anda bomboş. Bakın, çoğunluğu sağladığımız için AKP milletvekilleri salona giriyorlar. Ne kadar üzücü bir durum. TBMM’de böyle bir tabloyla bu utancı yaşıyoruz. Bu utanç herkese yeter.”

Meclis’in ekonomik kriz gündemiyle 25 Temmuz’daki olağanüstü toplantısı sırasında da AKP ve MHP’li milletvekilleri yoklama bitene kadar Genel Kurul’a girmemişti.

Gündem