Kulis: AKP'nin Ankara, İzmir ve Bolu adayları kesinleşti

Kulis: AKP'nin Ankara, İzmir ve Bolu adayları kesinleşti
AKP’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi açıklayacağı adaylar arasında Ankara’da Turgut Altınok, İzmir’de Hamza Dağ, Bolu’da ise Veysel Tiryaki’nin olacağı iddia edildi.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken AKP'de de adaylar konusu netleşmeye başlıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü açıklayacağı bazı büyükşehir ve il belediye başkan adayları belli oldu.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun haberine göre uzun süredir adaylığı konuşulan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un Ankara, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın ise İzmir Büyükşehir Başkanlığı adaylığının kesinleştiği belirtildi.

Adana'da Kocaispir

Ankara’nın Altındağ ilçesinde üç dönem belediye başkanlığı görevini yürüten ve 7 Nisan’da tarım ve orman bakan yardımcılığı görevine getirilen Veysel Tiryaki’nin, Bolu Belediye başkan adayı olarak açıklanacağına kesin gözüyle bakılıyor. AKP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de son anda “aday değişikliğine” giderek mevcut Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’de karar kıldı. Erdoğan ayrıca Sakarya’da Ekrem Yüce ile “yola devam” kararı aldı.

Erdoğan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı'na faturayı kesti

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerin belediye başkanlarına da Erdoğan’ın “fatura kestiği” belirtiliyor. Kahramanmaraş’ta mevcut büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör’ün yerine, mevcut AKP il başkanı Fırat Görgel’in açıklanacağı belirtildi. Hatay’da ise mevcut AKP il başkanı Mehmet Öntürk’ü aday gösterilecek.

AKP’nin ayrıca Diyarbakır’da Şerif Aydın, Malatya’da Sami Er, Adıyaman’da Kars Valisi Ziya Polat, Şanlıurfa’da Mehmet Canpolat, Muş’ta Feryat Asya, Ağrı’da Abbas Aydın, Çorum’da Halil İbrahim Aşgın, Gümüşhane’de Yusuf Özgün, Bilecik’te Mustafa Yaman, Kırıkkale’de ise Bahattin Akgün ile seçimlere girmesine kesin gözüyle bakılıyor. (Kısa Dalga)

Gündem