AKP'de asgari ücret için iki beklenti

AKP'de asgari ücret için iki beklenti
AKP'de asgari ücret beklentileri ücret zammının yıl içinde ikinci kez yapılma ya da tek zam yapılma olasılığı üzerinden değerlendiriliyor. Buna göre beklentiler tek zam olursa 16bin 500 TL ile 17 bin TL arasında olurken, iki kez zam yapılması ihtimalinde ise 15 bin TL olması bekleniyor.

Yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde sona geliniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı iki toplantıda bir ücret zammı konuşulmadı. Ancak bu hafta sonuna kadar zam oranının netleşmesi gerekiyor.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre AKP kulislerine göre asgari ücret zammı 28 Aralık Perşembe günü ilan edilecek.

İktidar kulislerinde asgari ücret zammıyla ilgili beklenti iki seçenekli. Asgari ücret zammının yıl içinde ikinci kez yapılma olasılığını değerlendiren kurmaylar böyle olursa ücretin net 15 bin TL altında olacağını söylüyor. Ancak açıklamalara bakılırsa asgari ücrette 2024 yılında tek zam olacak. Bu nedenle asgari ücretin net 16 bin 500 TL ile 17 bin TL arasında belirleneceği kaydediliyor. (Kısa Dalga)

Gündem