AKP'de cumhurbaşkanlığı için Erdoğan dışında bir isim masada mı?

AKP'de cumhurbaşkanlığı için Erdoğan dışında bir isim masada mı?
AKP'li bazı milletvekillerinin yeni senaryolar üzerinde kafa yormaya başladığı iddia edilirken parti yöneticileri “B planı yok, düşünmeyiz. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Erdoğan” diyor.

Gazete Duvar'da yer alan "Duvar Arkası" kulis köşesinde AKP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dışında bir ismin üzerinde durup durmama planı üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Kulis bilkgileri üzerinden yapılan haberde şu ifadelere yer verildi: 

"Siyaset kulislerinde ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında bir ismin Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı konuşulmaya başlandı. Gazeteci Yazar Fehmi Koru eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi bir ismin adaylığının düşünülebileceğini yazarken AK Partili bazı milletvekillerinin de yeni senaryolar üzerinde kafa yormaya başladığı iddia edildi. Ancak parti yöneticilerine göre böyle bir olasılık yok. Toplumu arkasından sürükleyen Erdoğan’ın liderliği ile yaklaşık 20 yıllık Cumhuriyet tarihinin beşte birine damga vurduğuna dikkat çeken kurmaylar “B planı yok, düşünmeyiz. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Erdoğan” diyor. Erdoğan’ın bugüne kadar seçimlerdeki başarısı bir yana kişisel oyunun AK Parti’nin oyundan fazla olduğuna dikkat çeken bazı yöneticiler de, 'Erdoğan aday olmazsa kapatıp gidelim' esprisi yapıyor."

Gündem