AKP'de Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi konuşuluyor

AKP'de Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi konuşuluyor
AKP MKYK toplantısında Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmelerde arabuluculuk rolünü üstlenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilmesi konusunun gündeme getirildiği belirtildi.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi konuşuldu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, toplantıda MKYK üyesi Sunay Karamık'ın şöyle dediğini aktardı:

"İHTİYACI YOK AMA"

“Cumhurbaşkanımızın buna ihtiyacı yok ama Obama’ya Nobel Barış Ödülü verildiyse Ukrayna’da barışın sağlanması konusundaki çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanımıza da Nobel Barış Ödülü’nün verilmesi gerekiyor."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise şu değerlendirmeyi yapıyor: “Obama’ya daha hiçbir şey yapmadan, sadece Filistin konusundaki çabalarından dolayı Nobel Barış Ödülü verildi. Yaptıklarının takdir edilmesi anlamında o ödül verildi. Ama burada Sayın Cumhurbaşkanımız kat kat daha fazla şeyler yaptı. O nedenle Nobel’i hak ediyor."

ERDOĞAN SADECE DİNLEDİ

Selvi yazısında Erdoğan'ın tavrını ise şöyle aktardı: "Peki bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ne yapıyor? Herhangi bir yorum yapıyor mu, tavrı ne oluyor? Erdoğan sadece dinlemekle yetiniyor. Herhangi bir yorum yapmıyor."

YAZININ TAMAMI

Politika