AKP'de İstanbul için Ali Yerlikaya'nın ismi öne çıkıyor

AKP'de İstanbul için Ali Yerlikaya'nın ismi öne çıkıyor
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP'de İstanbul için adaylar arasında Yerlikaya'nın adının öne çıktığını yazdı.

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken partilerin çalışmaları da hız kazandı. Bu kapsamda AKP'nin de büyükşehirde neler yapacağı merak konusu.

Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP'nin İstanbul adayı için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın isminin öne geçtiğinin konuşulduğunu yazdı.

'Madem Ali Yerlikaya’nın adı bir tık öne geçmiş durumda'

Dünkü muhtarlar buluşmasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıkmadan önce Yerlikaya'nın muhtarlara hitap ettiğine vurgu yapan Hakan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da AK Parti’nin adayı kim olacak meselesi, belirsizliğini koruyor. Ama kulisler kaynıyor, söylentiler alıp başını gidiyor, fısıltılar çoğalıyor. Kulislere, söylentilere, fısıltılara göre...

Madem Ali Yerlikaya’nın adı bir tık öne geçmiş durumda dur bir dinleyeyim bakayım hitabeti nasıl dedim. Ve sesi açıp başladım dinlemeye.

Gözlemlerim şunlardır:

Siyasete bayağı alışmış görünüyordu Yerlikaya. Bürokrat gibi değil siyasetçi gibi konuşuyordu.

Konuşmasını ilgi çekici hale getirmeye yönelik atılımlar içindeydi. Dinleyenlerin dikkatini konuşması üzerine toplamasını iyi beceriyordu.

Miting meydanlarında çok zorluk çekmeyecekmiş gibi bir havası vardı. Düz değil inişli çıkışlı bir tarzda konuşuyordu.

Hangi sözünün nasıl bir etki uyandıracağının aşırı farkında görünüyordu. Hitabetini tam olarak buna göre ayarlıyordu.

Sonuç: Aday olur mu olmaz mı benim bilebileceğim bir şey değil. Ama aday olursa hitabet gibi bir sorunu olmayacağı neredeyse kesin gibi." (Kısa Dalga)

Politika