Kulis: AKP, Zehra Taşkesenlioğlu’nu bir daha aday yapmayacak

Kulis: AKP, Zehra Taşkesenlioğlu’nu bir daha aday yapmayacak
Rüşvet iddialarının AKP'de rahatsızlık yarattığı ve yöneticilerin "Hepimiz zan altında kalıyoruz" dediği belirtildi.

AKP’nin son MYK toplantısında rüşvet iddiaları gündeme geldi. Partililer rahatsızlıklarını dile getirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da danışmanları Serkan Taranoğlu ve Korkmaz Karaca’yı kastederek “Gereğini yaptık” karşılığını verdiği öğrenildi. Zehra Taşkesenlioğlu’nun ise bir daha aday yapılmayacağı belirtildi. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre AKP’li milletvekilleri, “söz konusu iddialar ile ilgili 2023 seçimleri için sahada yaptıkları çalışmalar sırasında kamuoyundan tepki gördüklerini” parti yönetimine iletti.

“AKP’de siyaset yapan herkes zan altında kalıyor. Bu iddialar partimize zarar veriyor” diyen milletvekillerinin serzenişlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son katıldığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında parti yöneticileri de dillendirdi.

AKP’li yöneticilerin "Sahadaki milletvekili arkadaşlarımız da vatandaşlardan gelen serzenişler karşısında zorlanıyor. Kamuoyunda, ‘AKP’de siyaset yapan herkes aynı’ algısı oluşuyor ve ‘hepimiz aynı kefede değerlendiriliyoruz.’ Hepimiz zan altında kalıyoruz. 2023 seçimlerinde de milletvekili aday listeleri ince elenip sık dokunmalı. Hakkında en ufak şüphe bulunan kişiler listelere alınmamalı" dediği öğrenildi.

Politika